Familiestemning? Glem det! Kun vilde mænd på lægterne hos Skjerns CL-modstander

Skjern Håndbold er videre til 1/8-finalerne i Champions League. Ungarnske Veszprem venter.

Skjerns Bjarte Myrhol forventer lidt af en kulisse i Vezsprem. (Foto: John Randeris)

Stemningen i Skjern Arena var skøn søndag eftermiddag. Det lokale håndboldhold vandt overbevisende i Champions League over Motor Zaporozhye og spillede sig videre til 1/8-finalerne. Alle var glade.

Ung som gammel kunne gå hjem og snakke om den fantastiske præstation, hvor især målmand Tibor Ivanisevic udmærkede sig ved at nappe otte straffekast på otte forsøg. Otte!

Men nu venter en helt anden oplevelse, når det jyske mandskab senere på måneden skal til Ungarn og møde storklubben Veszprem, hvor familiestemning er en by i Rusland.

Klappølser er noget man griner af. Svinske tilråb af dommer og gæstende spillere er altid på menuen, og Skjern-stregspilleren Bjarte Myrhol er da også spændt på at optræde i den sydende ungarske kulisse:

- Det er 5000 tilskuere, der bare opfører sig helt vildt. Her i Skjern kommer der lige mange børn, kvinder og mænd, mens det i Veszprem er der næsten 90 procent mænd mellem 20 og 40 år, der virkelig har bestemt sig for at gå til den, siger Skjernspilleren Bjarte Myrhol.

Det ungarske mandskab, som bliver trænet af svenske Ljubomir Vranjesh, har i to af de sidste tre sæsoner spillet sig i Champions Leagues final4. Verdensstjerner som Mate Lekai og Laszlo Nagy udgør rygraden på holdet, der er helte i hjemlandet.

- Man kan trække paralleller til Skjern, men så gange det med ti. Håndboldspillerne i Veszprem er lidt som filmstjerner. De er meget populære, og tilskuerne bakker virkelig op om dem, når der spilles Champions League.

Aalborg har gjort det

Veszprem sluttede på andenpladsen i Champions Leagues gruppe B, kun overgået af Paris Saint-Germain. På sidstepladsen i samme gruppe endte danske Aalborg Håndbold, der blot fik to sejre i gruppespillet.

Men én af de sejre kom mod Veszprem, hvor Aalborg havde succes med at pille målmand Søren Pedersen ud af buret og spille med syv mand i angrebet. En model, som Skjern måske kan kopiere. Holdet vil i hvert fald nærstudere aalborgensernes sejr over Veszprem forud for 1/8-finalen, der spilles senere på måneden.

- Hvis vi kan gøre ligesom Aalborg, så synes jeg, vi har en mulighed. Jeg ved godt, at det her er en knald eller faldkamp, og det var det ikke med Aalborg, men det forklejner ikke deres præstation, siger Skjern-spiller Kasper Søndergaard og tilføjer:

- Hvis vi kan se video er Aalborg og lære lidt af dem, så tror jeg, vi har en god chance.

Kampen mellem Veszprem og Skjern den 25. marts kan ses på DR 1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter