Fra bænken på Lolland til finaleklar mirakelmager i Champions League: 'Satsede alt'

Håndboldmålvogteren Mike Jensen tog den afgørende redning, da Magdeburg spillede sig i søndagens Champions League-finale.

Mike Jensen har taget plads i loungen i Köln og har mere end svært ved at skjule sit smil bag fuldskægget.

Ikke så meget, fordi håndboldkollegaen Michael Damgaard gøgler rundt i baggrunden på det tyske hotel. Nej, årsagen til det blottede tandsæt bunder i, at den 28-årige Magdeburg-målvogter søndag aften skal spille Champions League-finale mod Vive Kielce.

- Adrenalinen kører fuldstændig rundt i hovedet. Det er en drengedrøm at stå i en Champions League-finale, siger Mike Jensen til DR Sporten.

Pulsen var først på vej ned, da DR Sporten fangede målvogteren efter opgøret:

Pladsen i håndboldens fineste klubselskab blev en realitet efter en regulær semifinalegyser mod mægtige Barcelona, hvor Mike Jensen tog den afgørende redning i straffekastkonkurrencen.

Men havde du sagt det til mariboeren i 2017, havde han næppe troet på dig.

Mike Jensen blev dagens mand i skysovs, da han i Magdeburg-målet tog den afgørende bold i straffekastkonkurrencen. (Foto: © RONALD WITTEK)
Mike Jensen blev dagens mand i skysovs, da han i Magdeburg-målet tog den afgørende bold i straffekastkonkurrencen. (Foto: © RONALD WITTEK)

Da var Mike Jensen på holdkortet i 1. divisionsklubben Team Sydhavsøerne, TSØ, hvor han havde svært ved at få kontinuerlig spilletid. Seks år senere har han mulighed for at vinde trofæet over dem alle.

- Sidste år vandt vi det tyske mesterskab, men søndag når vi nye højder. Fra min tid i TSØ og til nu er det gået sindssygt stærkt, siger Mike Jensen.

- Det har været en fantastisk rejse, som bunder i, at jeg satsede alt og kæmpede for at nå hertil, understreger han.

Fra Danmark til tysk oprykker

Den forestående finale kom i stand efter et drama mod Barcelona, som måtte ud i forlænget spilletid og straffekastkonkurrence, hvor Mike Jensen blev harpikskongen.

Karrierens højdepunkt for danskeren, der var "hele følelsesregistret igennem":

Men turen mod toppen begyndte på Lolland.

Her spillede han for Team Sydhavsøerne, inden han var forbi Nordsjælland, Høj og GOG i den danske liga. Det var dog først, da han i 2019 "satsede på sig selv" og skiftede til den tyske oprykker HBW Balingen-Weilstetten, at håndboldkarrieren tog fart.

- Det måtte briste eller bære, men det var på tide at tage videre. Jeg gav alt, hvad jeg havde for at lykkes, siger Mike Jensen, der skiftede til Magdeburg i 2021.

Undervejs måtte han som så mange andre professionelle sportsfolk foretage en række sociale fravalg og kæmpe, selvom han til tider ikke gad.

Derfor er søndagens finale en forløsning af rang, forklarer målvogteren. Men det betyder ikke, at han er tæt på at være i mål.

- Jeg vil være bedre, vinde titler og drømmer stadig om landsholdet, siger Mike Jensen, der endnu har sin første A-landskamp til gode.

Efter Champions League-finalen udløber Mike Jensens kontrakt med Magdeburg. Han vil ikke afsløre, hvem der bliver hans næste arbejdsgiver, men målvogteren fortsætter næppe i Tyskland, fortæller han. (Foto: © Jürgen Fromme, Jürgen Fromme/picture-alliance/dpa/AP Images)
Efter Champions League-finalen udløber Mike Jensens kontrakt med Magdeburg. Han vil ikke afsløre, hvem der bliver hans næste arbejdsgiver, men målvogteren fortsætter næppe i Tyskland, fortæller han. (Foto: © Jürgen Fromme, Jürgen Fromme/picture-alliance/dpa/AP Images)

Hvorvidt en Champions League-sejr kan overtale landstræner Nikolaj Jacobsen til at give målvogteren en debut i rødt og hvidt på seniorniveau vides ikke, men en europæisk triumf vil uden tvivl sende en lykkerus gennem Magdeburg.

I første omgang skal Vive Kielce dog besejres i finalen. Det polske mandskab er et tophold, men passer passer godt til Magdeburg, vurderer Mike Jensen.

- Det bliver sindssygt svært, uden tvivl. Kielce har spillere i verdensklasse, men de ligger bedre til os end PSG, som de slog i semifinalen, siger han.

- De dækker defensivt op, og det passer godt til os, for så kan vi spille mand-mand. Vi skal trække på vores ressourcer og have en kampgejst uden lige.

Mike Jensen og Magdeburgs finale mod Vive Kielce begynder klokken 18, og du kan se opgøret på TV3 Sport.