Glædestårer og store ambitioner efter håndboldsensation: 'Lille Aalborg står blandt de bedste i verden' og vil 'vinde hele lortet'

Der var store følelser og ikke mindst ambitioner om den helt store triumf, efter at Aalborg Håndbold onsdag sensationelt spillede sig i Final 4.

Aalborg Håndbold gjorde onsdag aften, hvad et dansk hold ikke har formået i ni år, da de sikrede sig en plads i Champions Leagues Final 4. (Foto: Axel Heimken © Scanpix)

Som det første danske herrehold i ni år spillede Aalborg Håndbold sig onsdag aften videre til det eftertragtede Final 4-stævne i Champions League.

Således formåede de undertippede nordjyder trods et firemålsnederlag på udebane i Flensburg at slå de tyske giganter fra Flensburg-Handewitt ud med en samlet sejr på 55-54.

En sensationel bedrift, og en præstation, der selv for den garvede Aalborg-direktør, Jan Larsen, måske blev lidt for overvældende.

- Det er ikke til at forstå, at lille Aalborg Håndbold nu står blandt de bedste i verden og skal til Køln. Jeg har også bare sagt tak af hele mit hjerte til spillerne. Jeg har ikke ord for det. Jeg kan næsten ikke være i mig selv, lød det fra en grådkvalt Aalborg-direktør.

Herefter måtte han lige sunde sig, inden han havde plads til lidt flere ord.

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på det. Mine følelser løber af med mig. Jeg er så stolt og glad på spillernes vegne. Jeg har ikke ord for det. Det er vanvittigt.

- Vi skal have lov til at fejre sådan en triumf. Det er selvfølgelig vores plan at komme i Final 4 igen i fremtiden, men der er ingen garanti for det, siger Jan Larsen.

Vil ikke være turister

Det er første gang, siden det dengang storsatsende AG København vandt bronze i Champions League i 2012, at et dansk herrehold er med ved det store stævne i Køln.

Og nu hvor Aalborg kommer til at være en del af det fineste selskab, bliver det ikke for at nyde – men for at præstere. Det forsikrer Henrik Møllgaard.

- Det bliver sjovt at komme til Køln. Vi har kun afgørende kampe tilbage. Selvom vi får travlt den næste måneds tid, er det en exceptionel sæson, hvor vi kun har sjove kampe tilbage.

- Jeg har noteret mig, at nogle syntes, at jeg var lige lovlig dum, da jeg inden sæsonen sagde, at vi ville vinde Champions League. Men jeg har også bemærket, at tonen har ændret sig lidt.

- Vi tager ikke derned for at være turister. Vi tager til Final 4 for at vinde, siger Henrik Møllgaard til DR Sporten.

Og han bakkes op af holdkammerat Nikolaj Læsø.

- Vi sagde inden sæsonen, at vi ville vinde hele lortet. Og vi er stadig med i hele lortet. Det er stadig det, vi går efter. Jeg er blevet fortalt, at når man står i Køln, kan alt ske.

- Det er en semifinale, og så er det en finale. Det er kun to kampe, vi skal vinde. Og det tror jeg på, at vi kan, siger han.

Jan Larsen (tv.) havde svært ved at holde tårerne tilbage efter triumfen. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Og hvad så med manden i spidsen for mandskabet? Hjernen bag præstationen. Cheftræner Stefan Madsen. Jo, han tror skam også på den totale triumf.

- Jeg skal lige nive mig selv i armen. Det har været en drøm i mange år, og det er kulminationen på et fantastisk stykke arbejde igennem 15 eller 20 år. Nu får vi muligheden for at skumme fløden, og det er bare fantastisk.

- Vi er helt bevidste om, at det er tre mastodonter, vi skal ned og kæmpe med. Men første step er at komme til Final 4. Det er vi nu, og så er det klart, at så vil man også vinde.

- Men vi er meget ydmyge over, at det er vores første tur til Køln. Vi glæder os til at repræsentere ikke mindst Aalborg, men også dansk håndbold, siger Stefan Madsen.

En drøm ’blev knust’ for Flensburg-dansker

Mens glæden naturligvis er enorm i Aalborg-lejren, er skuffelsen naturligt nok det samme i den tyske. Her smerter nederlaget særligt for danske Simon Hald, der kom til Flensburg-Handewitt fra netop Aalborg.

- Det var en drøm, der blev knust, siger Simon Hald til DR Sporten.

- Vi havde mulighederne for det trods det halvskidte resultat i sidste uge. Jeg kan ikke sætte en finger på indsatsen i dag. Vi laver måske nogle småfejl og får nogle dumme udvisninger.

- For mig gør det nok lidt ekstra ondt. Jeg vil gerne have, at de vinder, når jeg bare sidder og kigger på dem. Men at tabe til dem, er ikke sjovt, når jeg selv har brugt så mange år deroppe, siger han.

Mere end 200 kampe for Aalborg nåede Simon Hald (nummer 5), inden han skiftede til tyske Flensburg-Handewitt i 2018. Onsdag fik han knust sin drøm om Final 4 af sin tidligere klub. (Foto: Axel Heimken © Scanpix)

Også en anden Flensburg-dansker, Lasse Svan Hansen, er slemt skuffet efter nederlaget.

- Hvis vi havde fået at vide, inden Champions League gik i gang, at vi skulle spille med Aalborg om at komme i Final 4, havde jeg taget den til enhver tid. Men vi var ikke skarpe nok i den første kamp, og det bider os lidt i røven i dag, siger han.

Final 4 spilles i Køln den 12.-13. juni, og sikkert er det, at PSG og Mikkel Hansen er en af de tre mulige modstandere for Aalborg, efter at holdet ligeledes onsdag aften sikrede sig avancement med en samlet sejr over Kiel. Der er lodtrækning på fredag.