GOG-profil hylder publikum efter storsejr: 'Hold kæft det giver meget energi'

GOG sikrede sig en billet til Champions League-kvartfinalerne med en sikker sejr over Aalborg.

Lukas Jørgensen og resten af GOG kan godt begynde at glæde sig til et opgør mod Barcelona. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

GOG tog en sikker sejr over Aalborg Håndbold og sikrede sig dermed en billet til kvartfinalerne ved Champions League.

Den sydfynske klub skal nu forberede sig på et opgør mod de forsvarende mestre fra Barcelona.

Båret frem af publikum satte GOG sig på opgøret fra starten, og en hær af gulklædte tilskuere klappede taktfast deres fynske helte frem over halgulvet

- Det er fantastisk. Vi ved, at vi altid har et godt hjemmepublikum, men i de helt store kampe som dem her, er det en magisk stemning, de bringer på banen. Hold kæft det giver meget energi til holdet, siger GOG's Lukas Jørgensen til DR Sporten.

På den midlertidige hjemmebane i Odense var langt de fleste kommet for at heppe på de, næsten, lokale helte. Med slutcifrene 32-24 var der også meget få, der tog skuffede hjem. Det var nok primært dem, der kom helt fra Nordjylland.

Men de må have kunne fornemme hvilken retning kampen tog allerede tidligt i opgøret, for GOG bragte sig tidligt foran og lod aldrig Aalborg komme tilbage i kampen.

- Vi har stor tro på os selv, og vi sætter os på kampen med det samme. De kommer til at slide i det hele kampen, og vi kører bare på, bliver ved med at løbe stærkt, og så knækker de, siger Lukas Jørgensen.

Også Simon Pytlick, der lavede otte mål mod Aalborg i aftenens kamp, kan mærke den selvtillid, der findes på Sydfyn.

- Det kører meget godt, og der er en god tro på tingene nede i GOG lige nu. Der er god kemi mellem sponsorer og spillere, og alt kører godt. Jeg er rigtig glad for at være en del af det her hold, siger han til DR Sporten efter kampen.

Simon Pytlick lavede otte mål i aftenens kamp. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix Denmark)

FC Barcelona kommer til Fyn

Nu venter så en endnu større opgave, nemlig en Champions Leaguue-kvartfinale mod håndboldkongerne fra Barcelona.

Et hold som har vundet turneringen elleve gange, mod en klub, der godt nok har masser af fart og selvtillid, men ikke helt samme internationale medaljesamling.

- Det er kæmpestort at skulle spille kvartfinale med GOG. Vi var pavestolte over at skulle spille Champions League, og nu står vi i en kvartfinale mod verdens bedste hold, siger Lukas Jørgensen

- Det bliver en svær kamp, men vi gør et forsøg og giver dem kamp til stregen.

For Simon Pytlick er det stort at skulle spille en kvartfinale. Især mod Barcelona.

- Jeg ser frem til at prøve kræfter med verdens bedste hold. Se hvor gode de er. Jeg har aldrig spillet mod dem før, kun set dem i TV, så det glæder jeg mig til, siger han.

- De har kræfter, de har speed og de har taktikken med sig. De har stort set alt.

- Skal man slå Barcelona, skal alt gå op i en højere enhed. Det sigter vi efter, og håber på miraklet. Vi kommer i hvert fald ikke til at lægge os ned.

Opgørene mod FC Barcelona i Champions League-kvartfinalerne finder sted 10. og 17. maj.