Helle Thomsen kåret til årets kvindelige træner i Europa

Danske Helle Thomsen er kåret som bedste træner efter at have fået medalje for tredje EM i træk.

ARKIVFOTO Helle Thomsen er blevet kåret til årets kvindelige træner i denne sæson. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Danske Helle Thomsen er kåret som årets kvindelige håndboldtræner i Europa for 2018/2019-sæsonen.

Det skriver Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) på sin hjemmeside.

- Jeg synes, det er dejligt, at der er nogen, som sætter pris på det, man laver. Men jeg har det også sådan lidt med sådan nogle priser, at der er tale om en holdsport, siger Helle Thomsen til DR i pausen i Champions League-finalen.

- Jeg kan takke mange mennesker for, hvor jeg er i dag. Det er jo ikke noget, jeg har gjort alene. Jeg er selvfølgelig glad for det, men jeg sender mine tanker til mange spillere, forklarer hun.

Helle Thomsen får prisen, fordi hun i december sidste år sikrede bronzemedaljer til det hollandske kvindelandshold ved EM i Frankrig.

Det var hendes tredje EM-medalje i træk, efter at det i 2016 blev til sølvmedaljer med Holland, og i 2014 vandt hun EM-bronze som træner for det svenske landshold.

I 2017 vandt hun desuden bronzemedaljer med Holland ved VM.

Thomsen var den eneste kvindelige træner, der var med i kvindernes Champions League i 2017/2018-sæsonen, hvor hun med det rumænske storhold CSM Bucuresti nåede til kvartfinalen.

Hun har tidligere ført FCM Håndbold, nu Herning-Ikast Håndbold, til flere danske mesterskaber.

Hun stod i spidsen for klubben fra marts 2012 til august 2016, hvor hun blev fyret efter interne uenigheder med ledelsen.

Med FCM Håndbold vandt hun to gange DM-guld, to DM-sølv og en DM-bronze, og tre gange i hendes regeringstid vandt klubben den danske pokalturnering.

I august sidste år blev hun ansat som træner i norske Molde, hvor hun har kontrakt til 2020.

Fire andre kvindelige trænere var nomineret til prisen, som Helle Thomsen altså snuppede.

De øvrige nominerede var Rumæniens ungdomstræner Carmen Andreea Amariei, Ungarns ungdomstræner Beata Bohus, Norges juniortræner Vigdis Holmeset og den russiske juniortræner Ljubov Sidoricheva.

/ritzau/

Facebook
Twitter