Hollandsk stjerne blev skurk og helt for Odense i Champions League-sejr

Dione Housheer stjal scenen, da hun og Odense Håndbold vandt 33-30 over Schaeffler i Champions League.

Hollandske Dione Housheer var her, der og alle vegne, da Odense Håndbold lørdag aften spillede sig tættere på topplaceringerne i gruppespillet i håndboldens Champions League.

Og det var både i positiv og negativ forstand, da hun med seks mål i de første 45 minutter grundlagde odenseanernes sejr på 33-30 over ungarske Schaeffler, men i de sidste 15 minutter måtte se med ude for banen efter en udvisning.

De orangeklædte odenseanere kom da også ud som torden og lynild og bragte sig i front med 6-0 efter blot seks minutters spil. Og det var netop med en flyvende Dione Housheer fra start, der leverede tre scoringer i kampens indledning.

Som kampen skred frem, havde hjemmeholdet dog svært ved at holde fast i den gode åbning på opgøret, og stille og roligt fik ungarske Schaeffler reduceret føringen til en tomålsføring med fem minutter til pause.

Dione Housheer fik en god start på opgøret mod ungarske Schaeffler. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Det fik odenseanerne til at skifte et gear op igen, da fløjten lød til anden halvleg, og to minutter inde i anden halvdel var føringen så pludselig på fem mål, 19-14.

Igen var det dog som om, at de orangeklædte lettede foden en smule fra speederen, for de ungarske gæster fik igen reduceret til en tomålsføring, 27-25 med 12 minutter tilbage på uret.

En rutsjebanetur, kan man velsagtens beskrive det som, og det understregede Dione Housheer med 15 minutter tilbage på uret. Seks scoringer stod hollænderen noteret for på daværende tidspunkt, da hun på klodset vis til tilegnet sig sin tredje og sidste udvisning i kampen.

Du kan se Dione Housheer få sin tredje advarsel i videoen herunder.

Rødt kort til hollænderen, der måtte tage plads ude for banen i det resterende af opgøret. Og så var hjemmeholdet presset i bund, da gæsterne med ti minutter igen reducerede den odenseanske føring til et enkelt mål.

Men det orangeklædte hjemmehold strammede grebet i de sidste minutter af opgøret, og så fik de vendt et truende pointtab til en sejr på tre mål, 33-30, da slutfløjtet lød i håndboldarenaen i Odense.

Det betyder, at Odense Håndbold holder tredjepladsen i gruppe A, er to point fra Bietigheim i toppen, mens de er lige på point med ungarske Györ, der dog har en kamp i hånden.