Jan Pytlick vender hjem til Danmark

Jan Pytlick afslutter sin kontrakt med Vardar et år før tid og vender hjem til Danmark.

Jan Pytlick afslutter sit samarbejde med WHC Vardar. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Det bliver kun til halvandet år i Makedonien for Jan Pytlick. Pytlick forlader WHC Vardar til sommer og vender hjem til Danmark et år, før hans kontrakt løber ud med den makedonske klub. Det siger Jan Pytlick til klubbens hjemmeside.

- For en uge siden meddelte jeg ledelsen, at jeg forlader klubben efter denne sæson. Det er en beslutning, jeg er meget ked af, for jeg er meget glad for at være her. Dette er en stor klub, en af de største i Europa, og på trods af, at jeg har det godt her, bliver jeg nødt til at vende hjem på grund af min familie, siger Jan Pytlick.

Boet i Skopje

Den tidligere danske landstræner for kvindelandsholdet blev i februar sidste år hyret af den makedonske klub som konsulent og har siden boet i Skopje. Det var meningen, at familien skulle gøre ham selskab i den makedonske hovedstad til sommer, men det kan ikke lade sig gøre, fortæller Pytlick.

- Da jeg kom hertil i februar, lavede vi den aftale, at jeg skulle arbejde indtil sommeren her i Skopje alene, og derefter skulle min familie komme herned. Det er altid nemmere, hvis man har sin familie tæt på sig. Men i øjeblikket kan det ikke lade sig gøre for min familie at komme herned, og derfor har jeg truffet beslutningen om at vende hjem til Danmark, siger han.

- Jeg diskuterede dette med min kone ved juletid, og vi forsøgte at finde en løsning, men det var ikke muligt. Derfor bad jeg klubben om at blive løst fra min kontrakt, og de fortalte mig, at de ville slippe mig, siger Pytlick.

En svær start

Samarbejdet mellem Jan Pytlick og cheftræner Indira Kastratovic fik en svær start, og sidste sæson blev det storsatsende hold nummer tre i Champions League.

- Mit mål, da jeg kom, var at vinde Champions League, og det er stadig målet. Det arbejder vi hårdt på at nå. Jeg synes, at vi har et godt miks på holdet. Jeg har bragt en skandinavisk kultur til klubben, men har samtidig været åben for kulturen her på Balkan, og det miks fungerer, siger han og fortsætter:

- Jeg kom hertil som konsulent, mens Indira var cheftræner. I de første to måneder kæmpede vi med at få det til at fungere. Siden har vi vænnet os til hinanden, og nu begynder det at fungere, og det gør mig endnu mere ked af, at jeg skal forlade klubben. Det er ærgerligt for klubben, for mig og for Indira.

Ifølge fyns.dk er Jan Pytlick i spil som cheftræner HC Odense fra næste sæson.