Landsholdsstreg glæder sig til CL-gensyn med barndomsklub: ’Føles stadig som min hjemmebane’

Simon Hald og Flensburg spiller i eftermiddag mod Aalborg i Champions League-gruppespillet.

Simon Hald var i december med til at vinde VM med Danmark på hjemmebane. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Dejligt at være hjemme igen.

Det er formentlig den følelse, den danske håndboldlandsholdsspiller Simon Hald går på banen med i eftermiddag, når han sammen med en tyske klub Flensburg-Handewitt møder Aalborg i mændenes Champions League i Nordjylland.

Den over to meter høje stregspiller vender nemlig for en stund hjem til sin barndomsklub, når Flensburg og Aalborg krydser klinger i de to holds femte kamp i gruppespillet.

Simon Hald forlod i sommeren 2018 Aalborg og den danske liga for i stedet at prøve kræfter med verdens hårdeste håndboldliga syd for grænsen. Dagens besøg er derfor stregens første tællende klubkamp i Gigantium siden skiftet til Flensburg.

- Det bliver selvfølgelig anderledes end en normal udebanekamp, fordi det stadig føles som at være på hjemmebane, når man er heroppe, siger han til DR Sporten.

- Jeg glæder mig – det bliver sjovt.

Aalborg har en særlig plads i hjertet

Til daglig har Simon Hald ikke den store grund til at få hjemve i Flensburg. Han spiller så tæt på den dansk-tyske grænse, som det nærmest er muligt, og samtidig er han omgivet af to andre danskere på førsteholdet samt flere på Flensburgs ungdomshold.

Simon Hald spillede over 450 kampe for Aalborg, inden han sidste sommer skiftede til Flensburg-Handewitt. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Alligevel er det specielt for ham at komme hjem til sin fødeby og vise hvor langt han er nået, siden stregspilleren forlod klubben sidste år.

- Jeg er også opvokset et stenkast fra Gigantium, og Aalborg har altid været min hjemby. Så det er rart at komme hjem og se familie og venner. Dem kommer der nok også til at sidde nogen af i hallen. Det bliver rart at se noget genkendeligt igen.

- Klubben har også betydet rigtig, rigtig meget. Jeg har spillet der mange år og har fået min håndboldopvækst der fra jeg var en ung knejt. Så jeg har haft nogle gode år i klubben.

Har udviklet sig siden skifte

Ifølge DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen har Simon Hald god grund til at ville vise sig frem på sin tidligere hjemmebane.

- Jeg synes, han har taget et skridt i den rigtige retning. Det er en gut, som spiller i verdens hårdeste liga, og han har fået nogle hår på brystet og blevet klogere på, hvor han skal sætte ind for at blive stærkere, så han kan udvikle sig.

- Så det bliver en dejlig eftermiddag for ham – i hvert fald til at starte med – hvor han gerne vil vise, hvad det er, han kan, nu hvor han er kommet til Flensburg, siger Lars Krogh Jeppesen.

Se højdepunkterne fra Aalborgs nederlag til Pick Szeged for en uge siden:

Hvis det står til Simon Hald, så kommer ålborgenserne til at se et tændt Flensburg-mandskab, som vil gå benhårdt efter at give hjemmeholdet sit andet nederlag i træk i Champions League, efter Aalborg i sidste weekend tabte til 28-35 til Pick Szeged i Gigantium.

- Vi satser meget på denne kamp, så vi kan få så godt et udgangspunkt som overhovedet muligt efter gruppen. Aalborg har fået en god start, så dem kommer vi også til at skulle kæmpe med i gruppen. Vi kommer ikke til at spare nogle kræfter.

- Jeg håber ikke, publikum er alt for hårde ved mig. Det plejer de ikke at være. Selvfølgelig kommer de nok ikke til at sidde og holde med mig – det kan jeg nok ikke forlange, siger han og griner.

Kampen mellem Aalborg og Flensburg-Handewitt starter klokken 16.50. Den kan følges fra 16.45 på DR1.