Lars Krogh: 'Skjern har leveret det umulige'

Skjerns Champions League-eventyr sluttede søndag efter uafgjort i returopgøret mod HBC Nantes.

Emil Nielsen jubler efter en redning under Champions League-kvartfinalen mod HBC Nantes. (Foto: Mads Dalegaard © Scanpix)

Kvartfinalen blev endestationen i Champions League for Skjerns håndboldherrer, der ellers har overrasket alt og alle med deres flotte præstationer i Europa.

Franske HBC Nantes blev en for stor mundfuld for vestjyderne, der over to kampe tabte med seks mål, selvom de med et kvarter igen kun var to mål fra at skabe sensationen.

Nederlaget ændrer da heller ikke på, at deltagelsen i Champions League er gået langt bedre, end nogen havde turde håbe på.

- De kan være stolte og tilfredse med det, de har præsteret, selvom det selvfølgelig altid er surt ikke at nå det mål, der var inden for rækkevidde, siger DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

- Men med et kvarter igen kun at være to mål fra at nå Final 4, som mange inden sæsonen ville have kaldt en fuldstændig umulig mission, vidner om et rigtig stærkt spillende Skjern-mandskab.

Dansk herrehåndbold har rykket sig

Når man ser på hele Champions League-sæsonen, er der mange gode Skjern-kampe at se tilbage på, hvor især sejren i ottendedelsfinalen mod ungarske Veszprém springer i øjnene.

- Skjern har leveret det umulige. Folk sagde, at det ikke kunne lade sig gøre at slå Veszprém over to kampe, men holdet fik bevist det modsatte, og at dansk herrehåndbold er kommet et skridt nærmere det rigtig fine selskab, siger Lars Krogh Jeppesen.

Flere lederfigurer som Bjarte Myrhol og Kasper Søndergaard har trukket deres del af læsset, men det er især det stærke kollektiv, som skal tilskrives æren for succesen.

- Man skal ikke bare fremhæve en enkelt eller to, for der er virkelig mange, der har spillet på et højt niveau, siger Lars Krogh Jeppesen.

Og det er ikke kun i kampene mod Veszprém.

- Det er en kæmpe bedrift at slå et hold som Veszprem ud over to kampe, men man ikke glemme gruppespillet, hvor de også spillede godt.

- Så har man altså leveret noget udover det sædvanlige, siger Lars Krogh Jeppesen.

Skjern spillede søndag 27-27 mod i returopgøret mod HBC Nantes, efter vestjyderne havde tabt det først opgør i Frankrig med 33-27.

Facebook
Twitter