Mikkel Hansen og mægtige Paris står i vejen for Aalborgs CL-drøm: 'Vi har intet at være bange for'

Aalborg Håndbold kan rejse til Final 4 uden pres, når nordjyderne møder Paris Saint-Germain og verdensstjernen Mikkel Hansen i Champions League-semifinalen.

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix og Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix)

Bevares, det rungede måske en smule hult i håndboldhallerne, da Henrik Møllgaard for to år siden fik sagt, at Aalborg Håndbold vil vinde Champions League.

Men 'hvorfor ellers stille op?', lød rationalet.

Og faktum er altså bare, at nordjyderne lige nu er sølle to sejre fra at gøre netop dét.

For første gang siden 2012 bliver herrernes Final 4 nemlig med dansk deltagelse, og da EHF-præsident Michael Wiederer tirsdag agerede lykkens gudine under semifinale-lodtrækningen, fik Aalborg sat navn på den næste udfordring: Paris Saint-Germain og håndboldmagikeren Mikkel Hansen.

Indrømmet, ikke ligefrem drømmemodstanderen, siger Henrik Møllgaard. Men det ændrer intet ved klubbens ambitioner for finaleweekenden i Køln.

- Vi skal ind og lægge alt, hvad vi kan, ude på gulvet. Vi har intet at være bange for. Der er ikke nogen, der kommer og griner af os, hvis vi taber to håndboldkampe i Køln. Vi har spillet os til noget ekstraordinært. Det skal vi ind, nyde og så forsøge at vinde Champions League, siger Henrik Møllgaard.

Intet pres. Den slags tager pariserne sig af, mener Møllgaard, der selv har en fortid hos den storsatsende franske håndboldgigant, som endnu mangler at vinde klubhåndboldens største trofæ.

Derfor ved Henrik Møllgaard også, hvordan det er at rejse til Final 4 som fransk favorit - og skuffe.

- Det er noget helt andet, når man står der på dagen og er storfavorit i alles øjne. Det bliver et sametaleemne i hele håndboldeuropa, at PSG endelig har fået den "nemme vej" til finalen. Dét pres skal de ind og levere under. Og vi har ikke givet ved dørene mod de store hold, vi har mødt indtil videre, siger Henrik Møllgaard.

Aalborg var ved at smide det hele på gulvet i Flensborg, men vandt samlet 55-54 over det tyske storhold og kvalificerede sig til Final 4 for første gang i klubbens historie. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

På direktionsgangen er Aalborg-chefen Jan Larsen da godt klar over, at Paris er fint tilfredse med at skulle møde nordjyderne, men direktøren hæfter sig også ved, at Final 4-formatet historisk set har været vært for mange overraskelser. Gerne én om året - og den griber Aalborg nu ud efter.

- Paris har et stjernespækket mandskab, der kun er sat i verden for at vinde Champions League.

- Det kan være vores chance, at de ubevidst undervurderer os, men vi har også bevist, at vi kan spille op med de allerbedste hold i verden og har stjernestøv over os. Vi har god tro på egne evner og alt pres er på Paris - så hvorfor skulle det ikke blive os?, spørger Jan Larsen.

Svenske Felix Claar er en af seks Aalborg-spillere, der var med i VM-finalen i januar, og playmakeren har virkelig været en af de helt store oplevelser hos nordjyderne i år. Claar var også manden med is i maven, da kvartfinalen mod Flensburg-Handewitt skulle afgøres til sidst. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der er allerede lagt i kakkelovnen til de kommende sæsoner, hvor Aalborg Håndbold hiver den ene verdensstjerne efter den anden til Nordjylland. Til sommer kommer Barcelona-stjernen Aron Palmarsson og i 2022 rejser det største navn i dansk håndbold, Mikkel Hansen, hjem efter ti år i udlandet.

Det skriger tårnhøje ambitioner, men ifølge Henrik Møllgaard er aalborgenserne allerede i år i gang med at lave larm i håndboldeuropa. Særligt den samlede sejr over Flensburg-Handewitt i CL-kvartfinalerne var det helt store svendestykke.

- Vi er blevet bedre til at kontrollere i de dårlige perioder, og så er vi modbydelige, fordi vi er stabile over 60 minutter. Det er det, de andre hold skal bokse med. Det kan godt være, at de har lidt højere topniveau, men de kommer til at slide for det, siger Henrik Møllgaard.

Aalborg har vist sig troværdige, mener Møllgaard. Sat vægt bag de CL-profetier, der for to år siden blev betragtet som ukuelig optimisme.

De nordjyske nøgler: 'Aalborg-spillerne vil dø for hinanden'

Paris Saint-Germain har satset i mange år, men storklubben har endnu til gode at vinde Champions League. (Foto: Yoan Valat © Scanpix)

Dét, at Aalborg Håndbold er nået til Final 4, er allerede en succes i sig selv, og det er da heller ingen hemmelighed, at Paris er storfavorit til at gå i finalen, vurderer DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

Han ser på forhånd styrkeforholdet være 80/20 i franskmændenes favør.

Men den danske klub har også nogle ting, Mikkel Hansen og kompagni ikke har.

- Aalborg står sammen som en enhed og vil dø for sidemanden. Når jeg har set Paris tidligere, har de ikke givet mig det samme indtryk, siger Lars Krogh Jeppesen.

Det bliver holdet mod individualisterne, mener han. Og skal nordjyderne håbe på, at Paris' målmænd rammer en offday. Det er set før, siger Krogh. Samtidig har Paris Saint-Germain haft en tendens til at snuble i Køln.

- Det er sjældent favoritterne, der vinder. Paris har været i den situation mange gange, men hver eneste gang, de tager til Final 4, kan de ikke håndtere presset. De led et pinligt nederlag til Nantes i 2018, og det kunststykke skal Aalborg ud og gøre efter, siger Lars Krogh Jeppesen.