Niklas Landin og Kiel triumferer på håndboldens største scene

THW Kiel besejrede Barcelona i Champions League-finalen. Niklas Landin vandt målmandsduel over Kevin Møller.

Med Niklas Landin i en hovedrolle sikrede håndboldklubben THW Kiel sig tirsdag aften sportens mest prestigefyldte klubtrofæ.

I Champions League-finalen i Köln vandt nordtyskerne med 33-28 over Barcelona og vandt dermed turneringen for første gang i otte år og for fjerde gang i klubbens historie.

Mens lillebror Magnus gik glip af Final 4 efter at have været coronasmittet, fremstod Niklas Landin som en af finalestævnets allerbedste spillere.

Han stod stærkt i semifinalegyseren mod Veszprem og havde 14 redninger i finalen, som aldrig blev lige så spændende.

Selv om Kiel havde spillet den sene semifinale mandag og ovenikøbet havde været i forlænget spilletid, var holdet ovenpå i slutkampen.

Spanierne var kun foran én gang, nemlig ved stillingen 3-2. Derfra fik Kiel fat og havde ved pausen opbygget et forspring på tre mål, 19-16.

Skandinaviske profiler

Med norske Sander Sagosen og svenske Niclas Ekberg som markante profiler fortsatte Kiel dominansen i anden halvleg, og Barcelona kom aldrig for alvor tæt på.

Ved 31-26 var tyskerne for første gang foran med fem mål, og det var også forskellen på de to hold, da de 60 minutter var overstået.

Mens Niklas Landin altså havde en fest i Kiel-målet, kom landsholdskollega Kevin Møller lidt ned på jorden efter sin storkamp for Barcelona i semifinalen mod Paris Saint-Germain.

Møller blev kun noteret for én redning på 13 forsøg og måtte se kollegaen Gonzalo Vargas tage det meste af spilletiden.

I bronzekampen, der blev spillet umiddelbart inden finalen, vandt PSG over Veszprem med 31-26. Mikkel Hansen spillede en stor rolle for PSG, mens Henrik Toft Hansen var ude for pariserne på grund af corona.

Nikolaj Markussen så bronzekampen fra Veszprems bænk.

Se højdepunkter fra bronzekampen i videoen her:

/ritzau/