Odense Håndbold prygler de svenske mestre i Champions League

De danske vicemestre vandt med 18 mål over bundproppen IK Sävehof i det europæiske gruppespil.

Det gik da i det mindste bedre end sidst.

Det er velsagtens det eneste positive, svenske IK Sävehof kan tage med sig fra lørdagens eftertrykkelige nederlag på 40-22 til Odense Håndbold.

For nederlaget er da en my mindre, end da man tabte med 24 mål og stillingen 44-20 til selvsamme danske storhold for en uge siden.

Det var omvendt den sjette sejr for Odense ud af otte mulige, og fynboerne har fra gruppens andenplads solid kurs mod avancement.

Hakkende indledning, men flyvende finale

IK Sävehof kom ganske vist bedst fra start denne lørdag, da de indledningsvist scorede to mål. Men så tog Odense Håndbold også over.

Det fynske hjemmehold fik hurtigt opbygget en føring på otte mål og kunne uden de store problemer gå til pause ved stillingen 21-11. Den danske landsholdsfløj Andreas Hansen viste sig blandt andre som et stort problem for IK Sävehof, da hun scorede seks mål i første halvleg.

EM-aktuelle Elma Halilcevic blev med syv mål topscorer for Odense. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Nogle gange kan et hold genfinde gnisten efter en solid peptalk, og andre gange, som tilfældet var i Odense, fortsætter det ubarmhjertige spilmønster.

Fem fynske træffere gjorde det tværtimod til 26-11 ti minutter inde i anden halvleg, inden svenskerne omsider fik reduceret.

Fynboerne har en række landsholdsprofiler, som skal med deres respektive landshold til EM i december, og de udnyttede opgørets sidste 30 minutter til at finpudse håndboldevnerne.

Danske Elma Halilcevic scorede syv mål og blev kampens topscorer, mens målvogter Althea Reinhardt stod med en redningsprocent på omkring 31.

IK Sävehof havde ligeledes dansk islær i form af Cecilie Laura Jensen, som med to scoringer intet kunne gøre for at undgå den totale svenske nedtur og et nederlag på 18 mål.

Med sejren har Odense på andenpladsen 12 point efter 8 kampe.

Ungarske Györ topper gruppen med 14 point for en kamp færre. Tyske Bietigheim er nummer tre med ti point efter syv kampe. Netop Györ og Bietigheim mødes i et topopgør senere lørdag aften.

Sävehof har tabt alle sine otte kampe.

Søndag klokken 16 venter et vaskeægte dansk brag i Champions League. For da mødes Team Esbjerg og Ikast Håndbold nemlig i kampen om topplaceringerne i gruppe B. Den kamp kan du se på DRTV og DR1.