Odense Håndbold stryger ud af CL efter bøllebank i Ungarn

Kvartfinalen i Champions League blev endestationen for Odense, som fik store prygl af de forsvarende mestre.

Godt 20 Odense-fans havde taget turen til Ungarn i håbet om, at byens håndboldkvinder kunne levere overraskelsen på udebane mod storholdet Györ i Champions Leagues kvartfinaler.

Men trods en god start på kampen endte det med en gedigen afklapsning til det danske hold på 21-33 og et ærgerligt sidste indtryk i sæsonens Champions League.

Første opgør på Fyn endte med en etmålssejr til ungarerne, der har Anne Mette Hansen på holdet.

Dermed er Györ klar til Final-4 i Champions League, hvor holdet har været i finalen seks gange de seneste syv år med fire titler til følge, blandt andet de to seneste sæsoner.

Jan Pytlick måtte til kampen undvære flere profiler fra sit mandskab. (Foto: Frank Cilius © Scanpix)

Odense-træner Jan Pytlick måtte til kampen undvære flere spillere, og det var også udslagsgivende for resultatet, lød det fra cheftræneren kort efter kampen.

- Vi slider rigtig meget på de få spillere, vi har tilbage, og når de trykker os så meget, så kommer man til at lave fejl. Vi mangler skarpheden, og det straffer de os på.

- Champions League er et eventyr, som er forbi. Nu drejer det sig om slutspillet for os. Vi er klar til semifinalen, men vil gerne slutte som nummer et, så det kræver fuldt fokus, siger Jan Pytlick.

Fulgte godt med i 20 minutter

De danske gæster bed ellers godt fra sig i første halvdel af første halvleg, hvor holdene var helt jævnbyrdige indtil 10-10 efter 20 minutter.

Men en god håndfuld tekniske fejl på kort tid fra dansk side blev straffet prompte af det ungarske storhold, som derfra ikke så sig tilbage.

Hvert eneste Györ-angreb resulterede i scoring, og efter ti minutters ydmygelse af Odense frem mod pausen gik fynboerne i omklædningsrummet bagud med 10-18.

Anne Mette Hansen scorede tre mål i kampen. (Foto: Frank Cilius © Scanpix)

Györ fortsatte afstraffelsen efter pausen, og Odense nåede næsten et kvarter uden at sætte et mål i kassen.

Først med Sara Halds reducering til 11-22 blev den danske måltørke stoppet, men ungarerne var aldeles overlegne, selv om danskerne fik sat en prop i mod slutningen.

Samtlige Györ-spillere kom på banen, og kun Szidonia Puhalak af markspillerne formåede ikke at komme på måltavlen.

Anne Mette Hansen nåede op på tre scoringer for ungarerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk