Odense Håndbold svært amputeret før dansk Champions League-brag

Odense er på en svær opgave, når København kommer på besøg, vurderer DR Sportens håndboldekspert.

Odense-træner Jan Pytlick kan være uden flere af holdets største profiler, når holdet lørdag møder København i Champions League. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Når Odense og København lørdag går på banen, er det ikke til et almindelig opgør i den danske liga. Det handler om videre avancement i den største klubturnering af dem alle. Nemlig Champions League.

De to hold kæmper således om den fjerde og sidste plads videre i turneringen, der aktuelt indtages af København, men med samme pointantal som fynboerne.

Der er dog mørke skyer over Odense-klubben, der efter en forrygende sæson nu ser ud til at være endt i modvind.

Forleden var holdet i liganederlaget til Aarhus United uden store profiler som Stine Jørgensen, Althea Reinhardt og Nadia Offendal, ligesom også Mette Tranborg var fraværende. Sidstnævnte på grund af en korsbåndsskade, der holder den store bagspiller ude i op til ti måneder.

Spillere, der ikke kan undværes, når sæsons hidtil vigtigste kamp spilles lørdag. Det vurderer DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen.

- Det er fire spillere, der alle er landsholdsspillere. Fire spillere, der har en enorm betydning for Odense. Det vil ikke bare en lille svækkelse, men en kæmpe svækkelse.

- Hvis holdopstillingen i morgen er uden alle fire, så reduceres Odenses chancer virkelig for at vinde, siger Lars Krogh Jeppesen.

Fravær er aldrig belejlige, men vurderet på tidspunktet, kan det næsten ikke være værre for Odense.

Sæsonen nærmer sig sit klimaks, og ikke nok med at Champions League-brikkerne skal falde på plads, så nærmer også slutspillet og de afgørende kampe i jagten på det danske mesterskab sig.

- Det her kan være med til at definere Odenses sæson. Man har mulighed for at spille sig i Champions League-kvartfinalen og blandt Europas otte bedste hold.

- Det vil sende et signal til hele omverdenen om, at det er der, de ser sig selv og gerne vil være fremover, siger Lars Krogh Jeppesen.

De andre må træde i karakter

Udover potentielt fraværende profiler, så venter der modstand fra øverste hylde.

København Håndbold vandt sidste sæson det danske mesterskab, og holdets Champions League-sæson har allerede kastet nogle flotte resultater af sig. Blandt andet vandt holdet senest en knusende storsejr på 31-20 over Buducnost fra Montenegro.

Derfor er det en klar nødvendighed, at nogle af de spillere, der normalt står i skyggen af profilerne, nu må gå forrest. Det vurderer Lars Krogh Jeppesen.

- Spiller Althea Reinhardt ikke, så skal der være en ild og glød i Tess Wester, der skal være bevidst om, at hun så skal ind og præstere.

- Det samme gør sig gældende for Mie Højlund, der skal ind og score seks-otte mål. Hun skal vide, at hun har en stor rolle, og at hun kan træde i karakter trods sin unge alder, siger Lars Krogh Jeppesen.

Odense Håndbold mod København Håndbold kan ses direkte på DR1 lørdag fra klokken 14.10.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk