Odense og Ikast cruiser videre i Champions League

De to danske håndboldhold vandt begge deres respektive kampe i søndagens Champions League-runde.

Det har været en af de bedre weekender, hvis man tager danskerbrillerne på og kigger en gang på resultaterne i Champions League-gruppespillet.

Lørdag besejrede Team Esbjergs håndboldkvinder det franske storhold Metz, og søndag fulgte både Odense Håndbold og Ikast Håndbold i deres fodspor.

Mod henholdsvis Brest Bretagne og Rapid Bukarest vandt de to danske hold 26-25 og 35-27.

Dermed holder begge hold sig også fortsat til i toppen af deres respektive Champions League-grupper.

Med fire point indtager Odense tredjepladsen i gruppe A, mens Ikast med sejren mod Bukarest springer op på seks point og andenpladsen i gruppe B.

Du kan se højdepunkterne fra begge kampe i videoerne i de to afsnit herunder. Højdepunkterne fra Ikast-kampen kan du også se i videoen i toppen af artiklen.

Ikast dominerede fra start

I Rumænien dominerede Ikast hjemmebaneholdet fra Rapid Bukarest fra første fløjt.

Det rumænske hold havde afsindigt svært ved at følge midtjydernes tempo, og ved pausen var afstanden de to hold imellem på hele ni mål.

Helt så dominerende var Ikast dog ikke i anden halvleg. Her oppede værterne sig, mens det danske hold sænkede tempoet en anelse.

Sejren kom dog aldrig for alvor i fare for Ikast, der endte med at vinde komfortabelt med 35-27.

Odense måtte kæmpe til det sidste

Odense-spillerne var på forhånd udråbt som favoritter mod franske Brest Bretagne, men fynboerne fik bestemt ikke sejren foræret.

Spillerne fra Frankrig var nemlig toptændte, og især den tårnhøje højreback Valeriia Maslova havde det danske hold svært ved at kontrollere.

Det var derfor også franskmændene, der kom bedst fra start, og langt hen ad vejen i første halvleg var Odense bagud.

Nogen stor føring fik det franske hold dog aldrig, og efter 23 minutter vendte fynboerne så kampen på hovedet.

En dansk føring til 9-8 gav Odense selvtillid, og det danske hold kom derfor også buldrende ud tog ud til anden halvleg, hvor de fra begyndelsen trak fra.

Trods en komfortabel føring formåede Brest Bretagne dog alligevel hen mod opgørets afslutning at skabe fornyet spænding.

Helt til sidst kom det franske hold nemlig tilbage og kunne også have udlignet i de sidste sekunder. Men koncentreret forsvarsspil fra Odense sørgede for sejr, og derfor kan de rejse hjem med to point i bagagen.