På udebane i hjemlandet: Esbjergs nordmænd bruger 'enorme mængder krudt' på Norge-kampe

Team Esbjerg møder i dag Vipers Kristiansand på udebane i Champions League.

Team Esbjerg og cheftræner Jesper Jensen (tv.) fortsætter i dag jagten på en kvartfinaleplads i Champions League. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Er der mon gravkammerstemning i håndboldnorge? Måske. Sander Sagosen og resten af nordmændenes EM-sjak forlod trods alt slutrunden fredag aften efter en gyser mod Kroatien i semifinalen.

Og i dag kan Team Esbjerg så forlænge nordmændenes rædselsweekend, når vestjyderne med Champions League-hymnen som lydtapet møder norske Vipers Kristiansand på udebane.

- Vipers var med i Final4 sidste år, så det er et meget, meget stærkt hold, men som jeg bestemt også mener, at vi har mulighed for at byde op til dans, hvis vi rammer vores niveau, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, til DR Sporten.

Opgøret er de danske mestres første i Champions League-turneringens hovedrunde og dermed også første skridt på vejen mod endnu større mål.

- Delmålet er at komme i kvartfinalen, og drømmemålet er at komme i Final4, siger Jesper Jensen.

- Hvis vi kan blive toer eller treer i vores pulje, har vi en realistisk chance. Bliver vi toer, mener jeg ligefrem, at vi er favoritter til at gå i Final4. Vi skal helst ikke blive firer. Men firer er bedre end femmer, griner Esbjerg-træneren.

De fire bedste hold i hver af hovedrundens to puljer går videre til Champions League-turneringens kvartfinaler. Esbjerg var i gruppespillet med Rostov Don og CSM Bucuresti, der alle tre er røget i hovedrundens pulje 1, hvor Kristiansand, Metz og Ferencvaros venter.

Tur til Norge fylder meget

Når man som Team Esbjerg turnerer Europa rundt i Champions League, er den slags udebaneture ikke just en førstsgangsoplevelse. Der er dog alligevel noget specielt ved at spille i Norge, medgiver cheftræneren.

Han har fem spillere med norsk pas i truppen, og det har da også fyldt meget - måske endda for meget - hos nogle af spillerne, at turen i weekenden går til Norge.

- Vores norske spillere bruger enorme mængder krudt og kræfter på at tænke på de Norge-kampe. Det er et halvt norsk landshold, der spiller deroppe, og vi kommer også med tre-fire stykker, som er potentielle landsholdsspillere i Norge, siger Jesper Jensen.

- Derfor er jeg spændt på at se, hvordan vi håndterer det. Vi var i Storhamar i EHF Cuppen sidste år, og det håndterede især de norske spillere ikke særlig godt.

Team Esbjerg har været suveræne i den danske liga, men også i Champions League har vestjyderne leveret flere store præstationer med blandt andet sejre over både Rostov Don og Bucuresti i gruppespillet. Nu venter så turneringens mellemrunde, hvor esbjergenserne jagter en kvartfinaleplads. (arkivfoto) (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Team Esbjergs norske profil Marit Frafjord kan godt genkende sin cheftræner udlægning. Det er da specielt at være på udebane i sit hjemland.

- Der er prestige i kampen, når vi er så mange nordmænd i Esbjerg, og så er det en vigtig kamp for os i Champions League. Det bliver en hård kamp, og det bliver spændende at se, om vi kan ramme et højt nok niveau til at slå dem, siger Frafjord.

Marit Frafjord har dog ingen planer om at skåne sine landsmænd. For selvom Team Esbjerg har seks kampe til at sikre sig en kvartfinale, ved nordmanden godt, at tallene et, to tre og fire gør en verden til forskel. Placeringen i hovedrunden er afgørende for den videre færd i turneringen.

- Kampen mod Kristiansand er meget vigtig. Vi har ambitioner om at komme i kvartfinalen, og hvis man kan undgå Györ (ungarsk storhold, red.), har man alle muligheder for at komme i Final4, siger Marit Frafjord.

Du kan se Team Esbjergs opgør mod norske Vipers Kristiansand direkte på DR1 med optakt fra klokken 14.00.