Plankeværket Sandra Toft sender Esbjerg hjem uden bronzemedaljer

Danske Sandra Toft stod et brag af en kamp, da ungarske Győr søndag vandt Champions Leauge-bronzekampen mod Team Esbjerg.

Den danske landsholdskeeper, Sandra Toft, spillede en brandkamp for ungarske Györ og gjorde ondt på Esbjerg-spillerne. (Foto: © Attila KISBENEDEK, Ritzau Scanpix)

Det lignede længe et kollaps. At Team Esbjerg ligefrem slog op i banen og havde givet op.

Men mod slutningen af bronzekampen i Champions League rejste den danske topklub sig, viste karakter og kæmpede sig tilbage mod ungarske Györ ved Final4 i Budapest.

Godt nok endte det med et nederlag på 27-28 og dermed en fjerdeplads for andet år i træk, men efter at have været nede med ni mål undervejs blev esbjergenserne hverken spillet ud af brættet eller ydmyget, som det ellers længe så ud til at ende med.

Skæbnen, endnu en fjerdeplads, er hård for den danske klub, som i aftes i de døende sekunder tabte med et enkelt mål til FTC og missede finalen.

Nu kan Esbjerg i stedet rette fokus på DM-titlen, hvor de allerede på torsdag møder Odense i kamp to i finaleserien. Får de et enkelt point her, er mesterskabet i hus.

Efter to etmålsnederlag på to dage er det en bitter følelse Esbjerg-spillerne står tilbage med, siger stregspiller Kathrine Heindahl til DR Sporten:

Stor ungarsk føring blev hentet

I forhold til søndagens Champions League-bronzekamp var det i opgørets indledning i særdeleshed danske Sandra Toft, Györ-keeperen, der gjorde nas.

Den danske landsholdsspiller havde fundet grebet til rulletgardinet og trak det helt ned i gulvhøjde. Gang på gang kom Team Esbjerg-spillerne ellers frem til fine muligheder, men oftest stod Toft på kølig vis plukkede boldene til sig.

Stor dansk aktie i den ungarske femålsføring efter 17 minutter.

Esbjerg-spillerne var i store problemer i kampens første 30 minutter. (Foto: © Attila KISBENEDEK, Ritzau Scanpix)

Ondt blev også blot værre af, at Team Esbjerg slet, slet ikke formåede at kitte defensiven sammen og lukke ned for Györs sprudlende stjerner.

Anført af blandt andre de danske landsholdsprofiler Anne Mette Hansen og Line Haugsted hamrede det ungarske hold sig yderligere foran og gik til pausen på plus syv, 16-9.

Nora Mørk (tv.) og Team Esbjerg leverede et flot comeback efter pausen mod Györ. (Foto: © Attila KISBENEDEK, Ritzau Scanpix)

Efter pausen fik Team Esbjerg dog spillemæssig oprejsning. Især Anna Kristensen i målet bød ind med flere store redninger, som søsatte et comeback, der efter 42 minutter sendte vestjyderne på minus tre, 17-20.

Det lykkedes også det vestjyske håndboldhold at komme på 25-25, inden Györ dog viste kølighed i de afgørende minutter og vandt bronzeduellen. Esbjerg havde ellers mulighed for at udligne og sende kampen i forlænget spilletid, men en angrebsfejl på Henny Reistad gav ungarerne mulighed for at spille bolden rundt og lade tiden løbe ud.