PODCAST Klædt på til Final Four: Tre profiler du skal holde øje med

Er det Rostov-Don, Vardar, Györi eller Bucuresti, der slutter på toppen? Håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen og træner Jakob Larsen giver deres bud.

Nycke Groot og Cristina Neagu kan blive weekendens store profiler.

Der er lagt op til den helt store håndboldfest, når DR på søndag sender både bronzekampen og finalen fra kvindernes Final4-stævne i årets Champions League.

Som optakt kan du høre DR Sportens podcast om Final4 herunder.

Podcasten kan i øjeblikket desværre ikke afspilles gennem vores app, men du kan lytte til podcasten her.

En stjerneparade af gode håndboldspillere er klar til at jagte det største klubtrofæ i europæisk kvindehåndbold, når sæsonens største kampe skal spilles i den ungarske hovedstad, Budapest.

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, glæder sig særligt til at se en af de største stjerner spille i weekendens kampe.

- Det er altid en nydelse angrebsmæssigt at følge en spiller som Cristina Neagu og se hvad det er for et niveau hun har på dagen: Hendes afvikling af skud, overblik, fart og dynamik. Bucurestis angrebsspil afhænger enormt meget af, hvad hun kommer med, siger han.

Nykøbings banemænd bliver en fornøjelse

Et af de hold, der også skal være med i årets Final4-stævne, er det russiske storhold Rostov-Don.

Det er et hold, som to gange i årets turnering har slået de danske mestre fra Nykøbing Falster Håndbold.

Og derfor har Nykøbing Falsters træner, Jakob Larsen, også et særligt øje på en af den russiske klubs spillere ved årets finalestævne.

- Alexandrina Cabral fra Rostov-Don med hendes adræthed viser om nogen, hvad der skal til i for at blive en perfekt seks-mod-seks-spiller. Det her med at have atletisk sans, fysik i benene, spændstighed, kan skyde, kan bryde og kan bryde begge veje, gør hende til noget helt specielt, siger han.

DR Sportens ekspertkommentator Lars Krogh Jeppesen er dog ikke helt sikker på, at Cabral er helt klar til at levere en stor præstation på den største scene i weekenden.

- Hendes sæson har været fyldt med skader desværre, men Nycke Groot fra Györi har et sublimt overblik rent angrebsmæssigt og en måde at bevæge bolden på. Samtidig kan hun skyde standskud fra gulvet, underhånd samt hopskud den ene og anden vej og ligge og arbejde med sit håndled. Minsandten om hun ikke også - når hun er i topform - løber med ned og tager en kæmpe rolle i forsvaret. En spiller som er guld værd og kan det hele, lyder vurderingen.

I podcasten kan du blandt andet også høre, hvem eksperterne tror er favoritter i weekenden, og hvad der skal til, før et dansk hold kan komme i Final4 igen

Du kan se bronzekampen ved Final4-stævnet på DR1 søndag klokken 15.05, mens finalen sendes på DR2 klokken 17.45 samme dag.

Facebook
Twitter