PODCAST Skjern-profil: 'Nederlag i Champions League tager mange år at komme over'

Skjern missede chancen for at spille Final4, da de blev slået i kvartfinalen. Nederlaget gør stadig ondt på Kasper Søndergaard.

Kasper Søndergaard har aldrig spillet Final4. (Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix) (Foto: John Randeris © Scanpix)

Det var en sensation, da Skjern-spillerne kunne fejre en samlet sejr over det ungarske storhold Veszprem og dermed bookede en plads i Champions League-kvartfinalen i denne sæson.

Chancerne var tilmed rimelige for at avancere yderligere til det forjættede land, turneringens Final4.

Forude ventede nemlig den franske klub Nantes: Et hold, der på papiret, er svagere end Veszprem.

Men det, der kunne have endt i en kæmpe fest i Skjern Bank Arena den 29. april blev det stik modsatte.

Uafgjort på hjemmebane var ikke nok, for vestjyderne havde et nederlag med i bagagen fra Frankrig.

Dermed var de ude af Champions League.

- Vi var så tæt på, at jeg ikke kommer mig over det i mange mange år. Når vi snakker Final4, så gør det stadig ondt, fordi det er en af de største chancer et dansk hold med vores budget får for at nå Final4, siger han i DR Sportens podcast-optakt til weekendens finalestævne i Champions League.

Fordi de allerede havde slået stærke Veszprem og kunne lugte Final4, var skuffelsen enorm over at tabe til Nantes, uddyber Kasper Søndergaard.

- Så gode er de ikke. De ligger nummer tre i den franske liga. Og de er ikke i nærheden af topholdene Montpellier og PSG, hvis vi kigger på pointene. Det er et hold, vi godt kunne have slået over to kampe. Jeg vil ikke sige, vi burde have slået dem. Men det er tæt på. For de var ikke bedre end Veszprem.

Sidste chance spildt

Kasper Søndergaard er 36 år, og selvom han har en lang karriere bag sig, har den endnu ikke budt på en tur i Final4.

Med den alder begynder Søndergaard også selv at kunne se en ende på livet som professionel sportsudøver.

Og derfor er han ikke sikker på, at han nogensinde når at opleve Final4 som spiller.

- Det er så ærgerligt, som noget kan være. Jeg er rigtig ked af det og rigtig skuffet. Jeg bliver snart 37, og derfor vidste jeg godt, at det var min eneste chance for at komme til en Final4 med tanke på min alder og de hold, jeg har spillet på.

Skade blev afgørende

Det var især en skade til Skjerns højrefløj René Rasmussen, der blev udslagsgivende i de afgørende kvartfinalekampe mod Nantes, mener Kasper Søndergaard.

Spillerne blev tvunget til at spille uvante positioner, og Kasper Søndergaard blev blandt andet sat til at bevogte højrefløjen.

- Det er vi ikke vant til nogen af os. Hverken i forsvaret eller angrebet. Det gav lidt utryghed i vores trup, og det kunne vi desværre også se på banen. Vi leverede ikke de samme resultater, efter René blev skadet. Det er rigtig ærgerligt.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen deler Kasper Søndergaards vurdering af, at René Rasmussens skade fik afgørende betydning i årets Champions League.

- Det var virkelig en spiller, der gjorde ondt på Skjern at mangle. Havde han været med i kampene mod Nantes, så havde det set anderledes ud, slår han fast.

Har stadig DM at spille for

På trods af det knæk, Skjern fik i Charmpions League-kvartfinalen, er der dog også grund til at være stolt, mener Lars Krogh Jeppesen.

For vestjyderne kan stadig slutte sæsonen godt af herhjemme.

- Det har været en imponerende sæson for Skjern. Nu må vi se, om de bliver danmarksmestre. Hvis de gør, så er det altså ret vildt og ret enestående.

Kasper Søndergaard er klar til at spille igennem om danmarksmesterskabet. Men allerede nu er der også plads til et forsigtigt håb forud for næste sæson.

- Selvfølgelig skal vi spille Champions League til næste år, og selvfølgelig vil vi gå efter det. Men at møde et hold som Nantes i en kvartfinale, det tror jeg er 'once in a lifetime' for et dansk hold, siger han.

Du kan høre meget mere om Final4-stævnet i podcasten, som du finder længere oppe i artiklen.

Bronzekampen ved Final4-stævnet vises på DR1 søndag kl. 14.55, mens finalen bliver vist samme dag kl. 17.35 på DR2.

Facebook
Twitter