Pytlicks Odense møder verdens bedste hold: ’Vi kan spille fuldstændig frit’

Jan Pytlick er ikke ved at sprænge af optimisme, men ser dog nogle muligheder i Champions League-kvartfinalen mod Györ.

(ARKIV) Jan Pytlick og Odense Håndbold skal på en næsten umulig opgave, når de møder Györ. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Nogle gange må man bare erkende, at man står over for et hold, som på papiret er bedre end ens eget. Den situation er Jan Pytlick i før dagens Champions League-kvartfinale på hjemmebane mod de ungarske giganter Györ.

Modstanderen er ikke bare blandt storfavoritterne til at vinde Champions League i år. Den vandt også turneringen sidste år. Og forrige år. I dag står holdet over for Odense Håndbold på Fyn.

- Det er selvfølgelig en stor mundfuld. Det er på papiret verdens bedste klubhold. Så der venter en stor og spændende udfordring, siger Jan Pytlick.

- Det er besat dobbelt op på alle positioner med nogle af de bedste spillere i verden, og når vi kommer hen på den afsluttende del af sæsonen, hvor de har spillet sammen hele året, så er det jo bare en gruppe af vildt dygtige spillere, som har fundet en rytme sammen, forklarer Odense Håndbolds træner.

Det vil være en stor overraskelse, hvis Odense Håndbold kan hente en sejr i den første af to kampe mod det stærke hold fra Ungarn, men der er bestemt en mulighed for at lave noget stort.

- Vi går ind til en kamp, hvor vi kan spille fuldstændig frit. Vi ved godt, at de er kæmpe favoritter, så jeg håber på, at det kan give noget frihed i vores spil, siger Jan Pytlick.

- Vi er nødt til at spille vores eget spil, og så må vi forsøge at udfordre dem. Det handler om at være omstillingsparat, fordi de kommer med noget helt andet, end man er vant til i den danske liga. Det skal man være klar på, forklarer han.

Pytlick henviser til, at andre hold har formået at presse Györ i Champions League, men man skal faktisk helt tilbage til januar-måned i 2018 for at finde den håndboldkamp, hvor det sidst tabte.

Det var i selvsamme Champions League mod CSM Bucuresti. Siden har det været et par enkelte uafgjorte kampe og ellers sejre.

- Vi er nødt at spille fuldstændig på toppen. Alle skal ramme deres absolutte topniveau, så vi kan stresse dem lidt. Men de er så rutinerede, så der skal rigtig meget til for at ryste dem. På hjemmebane vil vi gerne præstere noget stort og hænge på dem, siger Jan Pytlick.

Der er kampstart i opgøret mellem Odense Håndbold og de uovervindelige Györ klokken 16.50, og den kan selvfølgelig ses på DR1. Vi starter optakt klokken 16.30.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter