19-årig fik fri fra byggemarkedet og brillerede i overraskende Aalborg-sejr over GOG

Aalborg Håndbold slår GOG i den første af to ottendedelsfinaleopgør i Champions League

Aalborg Håndbold napper første stik i Champions League-kvartfinalen mod GOG. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Længe leve Henrik Møllgaard.

For du kan pille den ene klassespiller efter den anden af Aalborg Håndbolds holdkort, men du kan ikke fjerne den næsten ukuelige tro, han siden sin ankomst til Nordjylland for en håndfuld år siden har banket ind i fundamentet.

Alt snakken om, hvor stor en sejr, GOG ville hente, blev nemlig aflyst af en kollektiv aalborgensisk kraftpræstation og en, på dagen, på disse vilkår, højest overraskende 30-28 sejr i den første af to Champions League-ottendedelsfinaler.

Syv dage til at slikke de sydfynske sår og samtidig al grund til at tro, at duellen mellem herrehåndboldens to majestæter får et brag af en afslutning i Odense.

Bare 19-årige Marinus Munk fik en hovedrolle,da han brændte en stærk anden halvleg af og lavede seks mål på seks forsøg. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Mikkel Hansen, Aron Palmarsson, Felix Claar, Lukas Sandell og man kunne blive ved. Aalborg Håndbold manglede profiler, som i sig selv kunne være seriøse kandidater til guldet i den danske liga.

Men man inviterer ikke 5000 forventningsfulde nordjyder til spisning og brænder sovsen på, vel?

Der blev kriget på en klinge, GOG havde svært ved at matche, og det smadrede fuldstændig gæsternes rytme. Samtidig fik Aalborg trukket kampen ned i et tempo, der forhindrede de gulklædte i at føre deres berømte – og berygtede – kontrakniv.

Og når der var antræk til at miste grebet, kom der en flad, beroligende hånd fra Henrik Møllgaard. Vi gasser lige ned, gutter. Ro og rutine, men også rimelig god gang i den 38-årige skudarm, som bragede Aalborg på 12-10.

GOG-træner Nicolej Krickau hvilede hagen i hånden, tænkte store tanker. Han måtte nok også tage tilløb til en skideballe af de større, da hjemmeholdets Kristian Bjørnsen så muligheder i stedet for begrænsninger og kastede sig over en løs bold i feltet, der blev omsat til 15-10. Siden også nordjysk pauseføring 16-12.

Ung komet stjal billedet

Nå, men så var det vel Simon Pytlick-time? GOG-profilen, der aldrig bevæger sig udenfor en dør uden sin brandslukker i disse tider. Dansk håndbolds varmeste navn, som for et – i håndbold – anseligt millionbeløb er lokket til Flensborg efter sæsonen. Men mod Aalborg ligefrem et menneskeligt bekendtskab.

Der var glimt af klasse, nuvel, da han sammen med Morten Olsen og Emil Madsen gik i gang med at æde Aalborg-føringen, men de havde altså fået smag for det, nordjyderne.

Presset af en passivkendelse kringlede Mads Hoxer et langskud ind helt ude ved sidelinjen, landets fremmeste fysikere stadigvæk bryder hovederne med at sætte på formel. Kort efter sendte Henrik Møllgaard luftkys til tribunen og skubbede Aalborg på 25-21.

Selv 19-årige Marinus Munk kom, ikke bare ind, men fik en decideret nøglerolle.

Ung og uprøvet bankede han seks ind på seks forsøg. Det var da meget heldigt, at han allernådigst havde fået lov til at tage fri fra det lokale byggemarked for at spille håndbold her til aften.

Mon ikke, at XL Byg kan finde en afløser for Munk igen om en uge, når Aalborg og GOG mødes i Odense.

Aalborg Håndbolds Henrik Møllgaard vidste godt, at nordjyderne var på en svær opgave, men synes, at holdet lykkedes med sin gameplan. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Netop Marinus Munk var Henrik Møllgaard også glad for, at det lykkedes "at købe fri" til ottendedelsfinalen mod GOG.

- Det var dejligt, at han dukkede op i dag, grinte Møllgaard, som fornemmede, at GOG havde svært ved at finde sig til rette i et opgør, der i optakten havde handlet meget om de mange Aalborg-skader.

- Vi eksekverede den kamp, vi gerne ville. Vi spillede hårdt og smart i begge ender, så vi ikke blev løbet ned af GOG-toget. Og så tror jeg da, at alt snakken om, "gad vide, hvor stort GOG vinder", gjorde, at de også mødte op med samme fornemmelse.

- Det er nogle gange noget rod, det har vi også selv prøvet. Så bliver det forkrampet og en mærkelig kamp, sagde Henrik Møllgaard.

Og da nordjyderne ikke lagde sig ned, men derimod slog tilbage, blev fynboerne en smule rådvilde.

- Vi var også spændte på, hvordan det hele ville gå, men vi var sikre på, at kunne vi få en slåskamp ud af det og holde målfrekvensen nede, havde vi noget at spille for i kamp to. Og det synes jeg bestemt også, at vi har, sagde Henrik Møllgaard.

Returkampen mellem Aalborg Håndbold og GOG spilles 30. marts i Odense.