Skæg og blå briller: Otte ting du skal vide om BSV’s Champions League-modstander

Bjerringbro-Silkeborg møder Besiktas i Champions League søndag. Her kan du blive lidt klogere på det tyrkiske mesterhold.

Bjerringbro-Silkeborg har samlet otte point i de første fem kampe. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Tyrkiet er ikke nogen international magtfaktor, når det kommer til håndbold.

Derfor er BSV’s modstander i Champions League måske også en ukendt størrelse for mange danske håndboldfans.

Herunder kan du blive helt klar til søndagens kamp, når DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen er med til at besvare otte spørgsmål om det tyrkiske mesterhold.

Hvor kommer de fra?

Besiktas kommer fra Tyrkiets største by, Istanbul.

Hvor spiller de deres hjemmekampe?

Süleyman Seba Sport Complex hedder det sted, hvor Besiktas spiller deres hjemmekampe. Det er en hel ’sportsby’, som også er hjemmebane for blandt andet klubbens basketballhold og Tyrkiets største bowlingklub.

Hvem er deres profil?

- De har et par profiler. Den store profil er dog deres højre back Ramazan Döne. Han har et fint skud og kan matche Bjerringbro-Silkeborg på fysikken. Han var ikke med i den første kamp, da han sad ude med karantæne. Kampen vandt BSV med 34-27, fortæller DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Hvem er deres træner?

Müfit Arın er en legende i Besiktas, hvor han har været træner siden 2004. Tidligere har han også stået i spidsen for Tyrkiets landshold. Arin og Besiktas har vundet mesterskabet og pokalturneringen i samtlige år siden 2009.

- Han er en meget rolig træner, men han bliver lidt udfordret, når Besiktas møder modgang. For så glemmer spillerne helt at løbe hjem, lyder det fra Lars Krogh Jeppesen.

Jacob Lassen lavede ni mål på ni forsøg, da de to hold mødtes i Tyrkiet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Hvordan spiller de?

- De vil meget gerne spille med musklerne, men de er slet ikke så godt trænet fysisk som BSV. Derfor vil de gerne trække noget tempo ud af kampen, mens Bjerringbro-Silkeborg gerne vil presse tempoet op. Samtidig tror jeg, at vi kommer til at se, at de er virkelig dårlige til at løbe retur. Det burde give BSV mange muligheder i kampen, hvis de får sat noget fart ind i opgøret, fortæller DR Sportens håndboldekspert.

Hvordan har de klaret sig i den her sæson?

Besiktas har vundet de første fem kampe i den hjemlige liga, mens de i Champions League står noteret for to sejre i de første fem kampe. Det betyder, at de har fire point op til Bjerringbro-Silkeborg og Sporting CP, der fører an i gruppen.

Hvor langt kan vi forvente, de kommer i den her sæson?

- De ryger ud efter gruppespillet i Champions League. Som regel laver de en enkelt overraskelse eller to, når de spiller europæisk. Det skal helst ikke ske i morgen. Men det kommer heller ikke til at ske, for Bjerringbro-Silkeborg spiller med stor selvtillid, forklarer Lars Krogh Jeppesen.

Hvordan gik det i sidste sæson?

Besiktas tabte kun én kamp i den tyrkiske liga i sidste sæson, og de vandt derfor suverænt mesterskabet. Til gengæld formåede holdet ikke at komme videre fra deres gruppe i Champions League, da de sluttede efter franske Montpellier og ukrainske Motor Zaporozhye.

Du kan se kampen mellem BSV og Besiktas direkte på DR1 fra klokken 15.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter