Skjerns nye streg tænker sig tilpas i sin birolle

Christoffer Cichosz skiftede til Champions League-klubben Skjern velvidende, at han ville stå i skyggen af en norsk konkurrent.

Christoffer Cichosz og Skjern spiller i dag mod Kadetten-Shaffhaussen i Champions League. Se kampen på DR3.

Christoffer Cichosz er en af de typer på et hold, som sjældent bliver fremhævet. Han er ikke stjernen, ikke måltyven eller den offensive dirigent. Han er den spiller, som lidt grovkornet sagt kommer h’et i hold.

Den 29-årige håndboldspiller står nemlig i skyggen i Skjern Håndbold af nordmanden Bjarte Myrhol, der er holdets ubestridte førstevalg på stregen. Rollen som reserve er Cichosz dog gået ind i med åbne øjne.

- Det er klart, at hvis jeg tænkte, jeg ville få 60 minutter hver gang her i Skjern, ville jeg blive skuffet. Derfor er det vigtigt for mig at være bevidst om, at når jeg for eksempel træner godt, så kan det betyde meget for min udvikling.

I det meste af sin karriere har Cichosz spillet i mindre klubber i Jylland. Lemvig, Skive og senest Mors Thy. Men i vinter kom et tilbud fra storklubben Skjern, som han ikke kunne takke nej til. Han var parat til at prøve håndboldtalentet af i en sen alder i en af Danmarks bedste håndboldklubber, vel vidende at chancerne for spilletid altså ville blive få.

- Det er i de færreste kampe, at jeg vil få bare halvdelen af kampen, fordi Bjarte bare er så god. Så det handler for mig om at præstere i de få minutter, jeg får. Og det er virkelig svært.

Uddannet psykolog

Med en færdiggjort uddannelse i psykologi har Christoffer Cichosz nogle redskaber, der hjælper ham til at finde den mentale balance, det kræver, når man ikke er førstevalg på sin position, men i stedet må forsøge at blive tilpas med en birolle.

- Jeg tror, at mange knækker halsen, hvis de ikke gør det godt i de korte indhop, men det behøver det jo slet ikke. Det handler om at forberede sig på at have en mindre rolle på et rigtig godt hold, siger Christoffer Cichosz.

Skjern-stregen har dog ikke kun tumlet med sine tanker selv, men har flere gange i karrieren brugt sportspsykologer, blandt andet i forbindelse med flere skadesforløb. Han mener, at mange af hans håndboldkolleger ville have gavn af at gøre som ham:

- Den der usikkerhed, man kan have, og mistillid, man nogle gange kan føle, kan man bearbejde, så den bliver mindre. Der er jo pres på. Sportens verden er sort eller hvid – man vinder eller taber. Og der tror jeg på, at det pres kan blive for tungt for nogen. Og dér ville mange få noget ud af at snakke med én, siger Christoffer Cichosz.

Den store stregspiller spiller i aften sammen med resten af Skjerns mandskab en svær udekamp mod Kadetten-Shcaffhausen fra Schweiz. Kampen vises på DR3 med optakt fra kl. 20.10.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk