Skjerns tunge drenge er de lette i Europa: ’Vi bliver ikke straffet som i Danmark’

Med to sejre af to mulige har Skjern fået en perfekt start på Champions League. Anderledes ser det ud i den danske liga.

Skjerns sæsonstart har været paradoksal. Hjemme i den danske liga er de forsvarende danske mestre kommet hakkende i gang, men i Champions League kunne det jyske mandskab ikke have håbet på en bedre start.

Søndag vandt Skjern sin anden kamp af to mulige i mesterholdenes turnering, da det på hjemmebane blev til en sejr over HC Motor fra Ukrainie.

- Vi ville gerne vise en masse og komme ud med en masse energi. Vi ville spille det håndbold, som vi ved, vi kan, for der har været et par kampe her på det seneste, hvor det ikke er lykkedes, sagde Thomas Mogensen efter kampen.

Mogensen er vendt hjem til dansk håndbold i denne sæson efter 11 år i Tyskland hos Flensburg Handewitt.

Forud for Skjerns første kamp i Champions League blev den rutinerede playmaker dog skadet i en liga-kamp mod Mors-Thy, og derfor debuterede han først i dag i turneringen.

Store drenge

Skjern er kommet i en svær pulje med hold som Paris Saint Germain, Flensburg-Handewitt og Pick Zeged.

Forud for turneringen var danskernes forventninger derfor, at holdet skulle kæmpe om at gå videre til slutspillet via gruppens femte- eller sjetteplads.

Og med sejre over Celje og Motor, to hold som de i Skjern-lejren ser som direkte udfordrere til pladserne i slutspillet, er holdet kommet perfekt fra start.

- Jeg har glædet mig sindssygt meget til at spille Champions League, og det var fedt at få en sejr. Det er et hold som det her, vi skal måle os med i forhold til at komme videre. Nu ligger vi lunt i svinget, selvom der stadig venter et hårdt stykke arbejde, siger Thomas Mogensen.

I den danske liga er Skjern til gengæld kommet resultatmæssigt skuffende fra start med tre nederlag i fem kampe.

Men hvor Skjerns meget fysisk stærke mandskab til tider kan blive overløbet af de ofte mere letbenede modstandere i den danske liga, har rollerne været byttet om i Champions League. I mesterholdenes turnering har Skjerns tunge drenge pludselig været de lette, og det har gjort forskellen, vurderer Thomas Mogensen.

- Motor spiller anderledes end de hold, vi normalt møder i Danmark. I dag er det os, der har det hurtige spil og tempo frem af banen. Det var nogle utroligt store drenge. Men vi får spillet med masser af tempo og løbet kontra, mens vi ikke bliver så hårdt straffet den anden vej, som vi gør i den danske liga.

Skjern spiller sin næste kamp i Champions League søndag den 30. september, når holdet møder franske Nantes. Kampen kan ses på DR’s kanaler fra kl. 17.00.

Facebook
Twitter