Stjerneskuddet Andersson har fjernet eget pres: 'Måske var jeg naiv'

Det har været nogle hårde sæsoner for Lasse Andersson, men nu er lyset for alvor begyndt at tage til.

Lasse Andersson ser tilbage på det, han kalder en kompliceret sæson, men kigger også positivt fremad. (Foto: Sascha Steinbach © Scanpix)

Man skal ikke se længe på Lasse Andersson spille håndbold for at vide, at han er en unik spiller på den internationale scene. Hans skud fra distancen er på et niveau, som meget få spillere i verden kan følge.

Men knæskader har de seneste år holdt den danske FC Barcelona-spiller fra at excellere på den internationale scene. På grund af gentagne problemer i det venstre knæ var han væk fra håndboldbanen i 13 måneder indtil for godt et år siden.

Men selv efter der var vejen tilbage langt fra nem. Det lærte Lasse Andersson på den hårde måde.

- Det har været en meget kompliceret sæson. Det var ikke så nemt, som jeg havde håbet på, at komme tilbage efter sådan en lang skade. Det var måske lidt naivt, siger Lasse Andersson.

Lasse Andersson slog blandt andet sit knæ mod Bahrain tilbage i VM 2017. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Via mit hårde arbejde og det nogenlunde niveau, jeg havde før skaden, så havde jeg måske et lidt naivt billede af, hvordan det var, når man kom tilbage. Det har taget længere tid, end jeg lige havde regnet med, forklarer han.

Det betød, at han løb ind i et efterår, hvor spilletiden i storklubben var knap. Flere gange måtte han se til fra tribunen, når holdkammeraterne brillerede på banen.

- Heldigvis har både træneren, spillerne og staben været der hele tiden. De har taget mig ind og ud, og selvfølgelig har det været hårdt ikke at være med i hver kamp. Det er jo det, man gerne vil, forklarer højrebacken

- Heldigvis går kurven nu stille og roligt opad med hjælp fra hele holdet. De har også været med til at give mig selvtillid, når jeg ikke har haft det helt store, siger han.

Har aldrig frygtet ny skade

Lasse Andersson nyder bare at være tilbage på den store scene igen. I den forgangne weekend viste han glimt af sin verdensklasse, da han spillede Champions League Final4.

Weekenden endte med en bronzeplads, hvilket faktisk var en enorm skuffelse for ham og FC Barcelona. Mod de senere Champions League-vindere, Vardar, i semifinalen var det spanske hold nemlig foran med seks mål i midten af anden halvleg.

Men et holdkollaps gjorde, at Vardar vendte 19-25 til 29-27. Derfor rejser Lasse Andersson fra Final4 med en dårlig smag i munden. Nu tænker han bare på, at han og holdet skal tilbage dertil næste år.

Og til den tid kan det måske blive efter en sæson, hvor det ikke har været kompliceret. Lasse Andersson kører i hvert fald med en helt ny taktik.

- Jeg har aldrig haft en frygt for at blive skadet igen. Til gengæld har jeg sluppet mit eget pres. Presset på at skulle tilbage med det samme. Det har jeg lagt helt til siden, fordi tingene kommer, når de kommer, forklarer Lasse Andersson.

- Det vigtigste var, at jeg fik sluppet presset på mig selv, fordi der findes ikke nogen person, der har lagt mere pres på mig, end hvad jeg selv har gjort. Det er ikke altid det bedste at komme tilbage hurtigst muligt efter sådan en skade, siger han

Lasse Andersson scorede tre mål for FC Barcelona i gårsdagens bronzekamp, som de vandt med 40-35 over Vive Kielce.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk