Stor dansk Champions League-dag i vente: Vi skal vinde

Både Nykøbing Falster Håndbold og Skjern Håndbold står over for vigtige kampe i Champions League søndag, hvor der skal sejre på bordet.

Kasper Søndergaard og Kamilla Kristiansen bliver nøgleprofiler i dagens to Champions League-opgør. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

To forskellige steder i Danmark spilles der i dag meget vigtige Champions League-kampe. Opgør der kan få en stor indflydelse på, hvor lang tid dansk håndbold vil være en del af den store turnering i denne sæson.

Den ene kamp spilles i Næstved, hvor Nykøbing F. Håndbold møder Krim Mercator. Danskerne har brug for så mange point som muligt. Holdet er godt nok sikker på deltagelse i mellemrunden, men det vil være altafgørende for de danske mestre, hvis de kunne få fire point med der.

Den anden kamp spilles i Skjern, hvor hjemmeholdet tager imod norske Elverum. De er havnet midt i en gysergruppe, hvor fire hold reelt set kæmper om to pladser, og skulle det danske hold ende med at tabe kampen, så vil alle fire hold have 10 point med sølle to kampe tilbage.

- Der har godt nok været mange af dem her i Champions League, fordi der kun er to hold, som går videre, men det her er altså en af de der nøglekampe. Det er ikke mange kampe, man kan tabe, og Elverum hjemme er en af dem, hvor det ikke må ske, siger Skjern-profilen Kasper Søndergaard.

- Vi skal vinde, så vi ligger på førstepladsen efter den kamp. Vi har godt nok to svære kampe til sidst, men to point vil lune rigtig godt, forklarer han.

Skjern har allerede møde Elverum i årets Champions League, hvor det blev til en forholdsvis komfortabel sejr på 32-27 i Norge, og de mødtes også for to år siden.

- Vi mødte dem for to år siden, hvor vi havde styr på dem, og i Norge havde vi også styr på dem. Derfor synes jeg, at de står godt til os. Forskellen er bare lige, at de denne gang har masser at spille for. De har spillet rigtig godt og har overrasket rigtig mange ved at vinde over nogle af de store hold på hjemmebane, siger Kasper Søndergaard.

Stort udebaneafsnit

Og det overraskende gode spil fra Elverum har virkelig vækket deres fans. På deres hjemmeside melder de, at mindst 100 fans rejser hele vejen fra Norge til kampen i Jylland.

- Over 100 i sort og hvid på tribunerne er det, som giver os de små chancer, der eksisterer for at skabe ny succes i Danmark. Skal vi tage point mod Skjern, har vi brug for alt den hjælp, vi kan få, siger Elverums træner Michael Apelgren til deres hjemmeside.

- Vi har aldrig været så mange på udebane i Europa før, så det bliver en god social tur med søndagens kamp mod Skjern som det store højdepunkt, forklarer fanlederen Ola Nordstrøm.

At der kommer så mange norske fans til den danske hal er kun noget, som glæder Kasper Søndergaard, der bare håber på, at Skjerns fans tager konkurrencen op og bare råber endnu højere.

- Det er jo kun sådan nogle kampe, man håber på at få lov til at spille en gang i mellem. Jeg synes, at det er fedt at høre, at der kommer nogle fans fra Elverum til Skjern. Herrehåndbold i Norge har aldrig været så meget med fremme, som de er lige nu, siger den tidligere landsholdsprofil.

Kasper Søndergaard regner med, hvis det bliver til en sejr søndag over Elverum, så vil en sejr i den sidste kamp på hjemmebane mod Gorenje være nok til at vinde gruppen.

De danske mestre jagter point

For Nykøbing F. Håndbold er situationen som nævnt en smule anderledes. Billetten til mellemrunden er nemlig allerede i hus. I mellemrunden kommer de danske mestre blandt andre op imod FC Midtjylland, der tabte stort til Rostov-Don i går.

Søndagens modstander er Krim Mercator, som Nykøbing F. Håndbold ligger helt lige med. Da tre hold går videre fra hver gruppe til mellemrunden, er begge hold sikre på at gå videre, men der er point på spil.

Ligesom man har set i diverse slutrunder får man nemlig de point med videre, som det er lykkedes at skaffe mod andre hold, som går videre, hvilket sætter en streg under, hvorfor opgøret har så stor en betydning.

Skulle Nykøbing F. Håndbold have en drøm om også at gå videre fra mellemrunden, så kræver det formentlig, at de vinder kampen mod Krim Mercator. De mødtes i midten af oktober, hvor det blev til et snævert nederlag til danskerne på 27-26 i Ljubljana.

Begge kampe kan selvfølgelig ses på DR1. Nykøbing F. Håndbold viser vi fra klokken 15.00, og når den kamp er slut, så bliver der med det samme stillet om til hallen i Skjern. Kampstart vil her være klokken 16.50.

Facebook
Twitter