Team Esbjerg taber pusten og lider nederlag i Champions League

De danske mestre tabte søndag mod slovenske Krim Ljubljana.

Det er efterhånden 20 år siden, det slovenske håndboldhold Krim Ljubljana har vundet Champions League.

Det var dog ingenlunde til at se, da slovenerne søndag eftermiddag havde besøg af Team Esbjerg i anden runde af den fineste europæiske klubturnerings gruppespil.

Selvom de danske mestre undervejs i opgøret fik budt Krim Ljubljana op til dans, kunne de ikke hamle op med slovenerne, der måske er ved at finde tilbage til fordums styrke, over 60 minutter.

Efter at have fulgt udmærket med i både første halvleg og også langt størstedelen af anden, tabte danskerne pusten og tabte 33-27.

Dermed tager Krim Ljubljana de to point og føringen i Champions Leauges gruppe to.

Du kan se højdepunkterne fra kampen i videoen øverst i artiklen.

Esbjerg uden flere profiler

Af Ritzau:

Der var på forhånd lagt op til et tæt opgør, da det var et skaderamt Esbjerg-hold, der var draget til Slovenien.

Foruden den danske landsholdsback Mette Tranborg, der i august pådrog sig en længerevarende korsbåndsskade, måtte Esbjerg også se bort fra den norske topspiller Henny Reistad, der blev skadet i sidste uges Champions League-opgør mod Rapid Bucuresti.

Det er landstræner Jesper Jensens sidste sæson i spidsen for Esbjerg. Derfor er det også sidste mulighed for ham til at føre holdet til en medalje i Europas mest prestigefulde klubturnering efter to fjerdepladser i træk.

Vestjyderne fik en svær start på kampen i Slovenien og kom hurtigt bagud med 1-4.

Undervejs i første halvleg var det Krim, der havde overtaget, og føringen lød på et tidspunkt på fem mål.

Op til pausen fik Jesper Jensens tropper dog bidt sig lidt ind på slovenerne, hvilket betød, at Esbjerg gik til pause bagud 12-15.

Fra anden halvlegs begyndelse fortsatte det vestjyske hold med at æde sig ind på Krim. Med et kvarter igen var Esbjerg også helt oppe og snuse ved stillingen 20-21, men så stoppede medgangen også for gæsterne.

Derfra skruede Krim op for tempoet igen, og i resten af opgøret kunne Esbjerg ikke følge med.