Team Esbjerg tør godt drømme om Champions League-titel: 'Vi tager derned for at vinde'

Cheftræner Jesper Jensen mener, at vestjyderne har rykket sig markant siden sidste sæsons deltagelse ved Champions League Final4.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, føler, at vestjyderne står bedre rustet til at række ud efter Champions League-pokalen i år. (Foto: © ROBERT GHEMENT, Ritzau Scanpix)

Der findes næppe en bedre måde at understrege sin berettigelse end ved at gentage en stor bedrift.

Det gjorde Team Esbjergs håndboldkvinder søndag, da de over to kvartfinaler slog rumænske CSM Bucuresti og igen i år banede sig vej til Champions League Final4.

Vestjydernes seneste deltagelse, fjerdepladsen i fjor, var den første i klubbens historie og bankede samtidig hul på det europæiske glasloft, danske hold siden 2014 ikke havde forceret.

Nu står esbjergenserne der igen, og de stiler højt, siger cheftræner Jesper Jensen til DR Sporten.

- Ambitionen og drømmen er at vinde. Så ved vi godt, at der er tre andre hold, som også vil det. Men vi tager ikke derned for at få oplevelsen. Vi tager derned for at vinde, siger Esbjerg-træneren.

Han ved udmærket, at det bliver svært. Klassiske, retoriske og også forståelige forbehold.

Omvendt står Jesper Jensens hold også på skuldrene af flere måneders storspil og har vundet 16 kampe i træk. Så Esbjerg tør godt tillade sig at tro på triumfen i Budapest om en lille måned.

- Det spil, vi har leveret efter jul, gør os berettiget til det. Jeg føler, at vi kan gøre noget, når vi kommer derned. Vi har bevist vores værd, siger Jesper Jensen og fremhæver især præstationerne efter julepausen.

Resultatmæssig paradekørsel, må man bare sige.

Verdensstjernen Nora Mørk kom til Esbjerg op til indeværende sæson. Nordmanden har vundet Champions League seks gange i karrieren. (Foto: © ROBERT GHEMENT, Ritzau Scanpix)
Verdensstjernen Nora Mørk kom til Esbjerg op til indeværende sæson. Nordmanden har vundet Champions League seks gange i karrieren. (Foto: © ROBERT GHEMENT, Ritzau Scanpix)

Det hænger især sammen med, at Team Esbjerg i denne sæson har fået tilført en lille håndfuld spillere, der topper tingene af. Keeperduoen Anna Kristensen og Amalie Milling. Landsholdsstregen Kathrine Heindahl. Den norske stjerne Nora Mørk.

Sammenholdt med, at holdet har stået i Final4 før, tror Jesper Jensen på, at de vigtige lærepenge kan gøre en forskel.

- Når vi kigger tilbage på det, der ramte os sidste år, kunne vi godt se, at erfaringen manglede, da vi stod dernede. Den har vi nu. Det er ikke sikkert, at det er nok til at vinde, men det er nok til, at vi har en væsentlig bedre chance for at lykkes.

- Jeg synes, at vi står ti-femten procent bedre end sidste år, siger Jesper Jensen.

Der har bundfældet sig en stor ro i truppen, oplever cheftræneren.

- Vi er ikke bange for at spille mod nogen. Vi føler bare, at vi skal ud og spille håndbold på det niveau, vi kan, og så skal de andre være dygtige for at slå os.

Du kan høre mere om Team Esbjergs bedrift i mandagens afsnit af DR's Podcast Tyvstart.