Team Esbjergs europæiske drøm brast: Final4 er aflyst

Det Europæiske Håndboldforbund har aflyst finalestævnet i kvindernes Champions League.

Team Esbjerg får ikke lov til at opleve Final4 denne sæson. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Kvindernes Final4 i EHF Champions League, som skulle være spillet i Budapest fra den 3. til 6. september, er aflyst.

Det skriver Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, fredag på sin hjemmeside.

Det betyder blandt andet, at Team Esbjerg misser chancen for at gå efter Champions League-guldet, da det danske kvindehold var kvalificeret til finalestævnet, hvor også dette års kvartfinaler skulle spilles.

Udviklingen er stadig usikker

Afslysningen sker på baggrund af den nuværende situation med verdenssundheden.

- Vi har hele tiden været i tæt kontakt med det ungarske håndboldforbund, der løbende har opdateret os om restriktioner og begrænsninger, når det kommer til internationalt rejsende og afholdelse af store begivenheder, siger EHF-præsident Michael Wiederer.

- Der er stadig usikkerheder i forhold til udviklingen (af coronapandemien, red.) i Europa og dermed også konsekvenser ved at afholde en håndboldfest foran entusiastiske fans.

- Jeg har ikke været i kontakt med spillerne endnu, men jeg er sikker på, at de er lige så kede af det, som jeg, siger Jesper Jensen, cheftræner for Team Esbjerg. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Største bedrift i klubbens historie

Jesper Jensen, der er træner for Team Esbjerg, er ærgerlig over beslutningen og mener, at EHF godt kunne have udskudt finalestævnet.

- Der er selvfølgelig taget en beslutning ud fra et fornuftigt perspektiv. Jeg er bare ærgerlig over, at EHF ikke har holdt muligheden åben for at spille i oktober. Der er trods alt 3,5 måned til.

Jesper jensen påpeger, at EHF selv havde holdt muligheden om en udskydelse åben fra start. Den har EHF med beslutningen valgt at lukke ned.

Team Esbjerg har ikke fået at vide, hvorfor EHF ikke har valgt at udskyde. Det har forbundet gjort det med mændenes turnering, der spilles i december.

- Alt andet er ved at lukke op, og så vælger man alligevel at tage så tidlig en beslutning, siger Jesper Jensen.

- Vi er i den sportslige sektor bare rigtig kede af det. Det er jo den største bedrift i klubbens historie, og vi ved ikke, om chancen kommer igen.

Estavana Polman og resten af Team Esbjerg-holdet må kigge langt efter Champions League Final4, efter EHF fredag aflyste finalestævnet. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Forskel på mændene

I modsætning til kvindernes stævne er mændenes Final4 som udgangspunkt ikke aflyst, men udskudt til den 28. og 29. december.

- Der bliver på sin vis forskelsbehandlet. Jeg ved ikke, om jeg kan sige, det er okay, men lidt er det jo alligevel. Der er så stor en indtægt for EHF i at spille mændenes turnering, så jeg tror da helt sikkert, at man prioriterer, siger Jesper Jensen

- Det er jeg langt hen ad vejen også tilhænger af.

Til DR Sporten oplyser EHF, at de ikke har kunne finde en passende dato til at afholde kvindernes Final4-stævne.

- Med den aktuelle situation taget i betragtning har vi ikke kunne finde et tidspunkt at afholde kvindernes turnering på, skriver de i et skriftligt svar og uddyber:

- Da der er tre måneder fra september til december, hvor mændenes stævne skal spilles, er vi sikre på, at herrernes kampe kan spilles med tilskuere i Köln.

Aflysningen vil ikke påvirke starten af næste års Champions League, som er sat til at starte den 12. og 13. september i år. Lodtrækningen er den 1. juli.

Opdateret med kommentar fra EHF klokken 18.09.