Tre på stribe: Aalborg fortsætter perfekt start på Champions League

Aalborg var bagud i det meste af kampen, men de danske håndboldmestre endte med at sejre i Zagreb.

(Foto: ANTONIO BAT © Scanpix)

Aalborg Håndbold har fået en perfekt indledning på denne sæsons Champions League, hvor holdet onsdag aften tog den tredje sejr af tre mulige i gruppespillet.

På udebane mod kroatiske PPD Zagreb var danskerne længe i problemer, men i en nervøs afslutning havde nordjyderne de køligste hoveder og snuppede en sejr på 27-26.

Dermed har Aalborg maksimumpoint efter tre runder - to af sejrene endda hentet på udebane - mens Zagreb omvendt har tre nederlag i gruppen.

En godt spillende Buster Juul på fløjen var med til at sikre de danske mestre en god start i den kroatiske hovedstad.

Nordjyderne bragte sig foran 5-3 og nåede også at komme i front med 11-10, men i halvlegens slutning svigtede angrebsspillet.

Zagreb vandt de sidste otte minutter af halvlegen med 5-1 og tog en tremålsføring med til pause.

Dermed var det op ad bakke for Aalborg, der også indledte anden halvleg i undertal, hvilket hjemmeholdet udnyttede til at bringe sig foran 16-12 med det samme.

Det hul, som kroaterne fik slået i slutningen af første halvleg, endte med at forfølge Aalborg langt ind i anden halvleg. Men lidt efter lidt nærmede danskerne sig.

På omgangshøjde

Udligningen kom med godt ti minutter igen, da Mads Christiansen gjorde det til 23-23, og kort efter kunne Aalborg være gået i front. Jonas Samuelsson kom fri i en kontra, men brændte.

I stedet scorede Zagreb scorede to gange i træk, men igen lykkedes det Mads Christiansen at udligne ved 25-25.

Magnus Saugstrup stod for seks af gæsternes scoringer. (Foto: ANTONIO BAT © Scanpix)

Det forblev helt tæt, og mindre end to minutter fra slutfløjt kunne Buster Juul på straffekast sende de danske gæster i front med 27-26 for første gang siden 11-10-føringen i første halvleg.

De sidste to minutter blev en duel udkæmpet på nerver, hvor ingen af holdene egentlig imponerede, men hvor Aalborg trods alt klarede sig bedst.

Zagreb havde bolden længe, men Henrik Møllgaard erobrede den med et minut igen.

Den stærke forsvarsveteran smed dog omgående bolden væk, og det gav hjemmeholdet en ny chance for at få udlignet.

Den missede kroaterne på en teknisk fejl, og så kunne Aalborg rejse hjem med fuld gevinst.

/ritzau/