Uheldige Toft Hansen ser fremad trods skadeshelvede: ’Jeg kan se OL i horisonten’

René Toft Hansen har været skadet siden VM i januar, men ser stadig lyst på fremtiden.

René Toft Hansen ser frem til at genstarte karrieren efter skaden i Benfica og drømmer om OL i 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

For anden gang i 2019 må René Toft Hansen erkende, at han skal se en af de største finaler fra sidelinjen, selvom hans eget hold deltager.

Første gang var i januar, da Danmark spillede og vandt VM-finalen, og i dag spiller den danske stregspillers hold, Veszprem, Champions League-finale.

- Det er hårdt at stå udenfor. Jeg ville så gerne stå inde på banen. Det er nærmest hårdere at stå udenfor og kigge på, når man ikke kan gøre noget, siger René Toft Hansen.

- Jeg har desværre prøvet det lidt for mange gange. Sidste gang, jeg var her til Final 4 med Kiel, var jeg også skadet, forklarer han.

René Toft Hansen blev skadet i lysken under VM-slutrunden i januar, og han har ikke spillet siden. Den nye skadesperiode har gjort, at han har sat sig ned og lyttet til sin krop.

Det betyder, at han i den kommende sæson rykker teltpløkkerne fra Ungarn til den portugisiske klub Benfica.

Det er et skridt ned niveaumæssigt, men det er det helt rigtige skridt, hvis stregspilleren vil forlænge sin karriere med nogle år.

- Jeg trængte til at lave noget nyt og måske ikke spille alle de hårde kampe, for jeg kan godt mærke, at kroppen ikke kan holde til en hel sæson, lyder det fra René Toft Hansen.

- Jeg havde brug for at spille og være inde på banen, og det tror jeg kan lade sig gøre ved at skære lidt ned kampmæssigt. Det bliver noget nemmere næste år med Benfica, siger den stærke stregspiller.

René Toft Hansen siger, at hans første indtryk er virkelig positivt. Den er utrolig professionel på trods af, at det er fodbold, som bærer klubbens primære opmærksomhed.

Men han glæder sig til ikke bare til den sportslige del. Han glæder sig også til at tage familien med og nyde livet i Lissabon.

Stadig klar til landsholdet

Selvom han som udgangspunkt har taget et skridt tilbage sportsligt med beslutningen om at spille for Benfica, så er der ikke blevet skåret i ambitionerne. Han er eksempelvis langt fra træt af landsholdet og har en ret så kendt turnering som mål ude i fremtiden.

- Landsholdet føler jeg ikke, at jeg er færdig med endnu. Nu var vi så gode at kvalificere os til OL, så det står man og ser på ude i horisonten. Det kunne jeg godt tænke mig. Men den snak må jeg tage med Nikolaj (Jacobsen, red) og se, hvordan kroppen har det, siger han.

- Lige nu har jeg stadig lyst til at spille på landsholdet. Det er der, at jeg får de gode kampe modsat i Benfica, hvor det ikke bliver på den internationale scene. Så jeg håber, at jeg stadig kan spille et par år mere på landsholdet, forklarer René Toft Hansen.

René Toft Hansens holdkammerater fejrer sejren i semifinalen over Vive Kielce. (Foto: Sascha Steinbach © Scanpix)

Men inden vi kommer så langt, så skal der altså lige spilles en Champions League-finale først. Danskerens Veszprem skal op imod Vardar.

- Vi kigger rigtig meget mod den titel, og det er næsten en forbandelse, at vi ikke har vundet den. Det betyder rigtig meget for dem, forklarer René Toft Hansen.

DR2 sender både finalen og bronzekampen. I sidstnævnte møder FC Barcelona med Lasse Andersson og Kevin Møller møder Vive Kielce. Se med fra klokken 14.50.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter