VM-aktuelle danskere i Champions League-aktion: Mindst én løfter trofæet efter finalen

Der bliver mandag og tirsdag spillet Final 4 i herrernes Champions League i håndbold.

(Foto: Sportxpress © Scanpix)

Siden artiklens udgivelse har Henrik Toft Hansen afleveret en positiv coronatest, og han er derfor ude af Final 4-stævnet.

Der kommer til at være minimum én dansk vinder, når herrernes Champions League-trofæ skal uddeles tirsdag i Köln.

Mandag skal finalisterne findes mellem de fire europæiske giganter, Paris Saint-Germain, Barcelona, Kiel og ungarske Veszprém, og der er i alt fem danskere, som skal i aktion.

Final 4-turneringen er egentlig afgørelsen på sidste års Champions League, som blev rykket – som så meget andet – på grund af covid-19-situationen. Men nu bliver den afholdt i de vante rammer i Lanxess Arena i Köln.

Målmændene Kevin Møller og Niklas Landin samt Mikkel Hansen, Nikolaj Markussen og Henrik Toft Hansen repræsenterer de fire hold, der tørner sammen i de to semifinaler.

Barcelona - Paris Saint-Germain

(Foto: René Schütze © René Schütze/Ritzau Scanpix)

Det bliver tre VM-danskere, der skal i aktion i mandagens første semifinale mellem Barcelona og PSG. Målmanden Kevin Møller for Barcelona og Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen for PSG. Den anden Barcelona-dansker Casper U. Mortensen er ude på grund af en skade, han pådrog sig tilbage i november. En skade der samtidig gør, at han misser VM til januar.

Champions League-triumfen har længe været et mål i Paris, og det er samtidig det eneste store trofæ, som Mikkel Hansen mangler at vinde. Det vil kun være PSG’s anden finale nogensinde, hvis det lykkes dem at slå Barcelona, som elleve gange tidligere har været i finalen. Otte af dem er endt med en sejr, hvilket gør dem til det mest vindende Champions League-hold.

Mens Barcelona må undvære Casper U. Mortensen, så må PSG undvære den franske stjerne Nikola Karabatic, som er ude med en knæskade.

PSG-højre fløjen, Mathieu Grebille, siger til det europæiske håndboldforbund, EHF’s hjemmeside, at det bliver en udfordrende kamp mod de ottedobbelte Champions League-vindere.

- Vi skal vise, når kampen begynder, at vi har mulighed for at vinde. Barcelona er måske vores sværeste konkurrent i den første halvdel af sæsonen, men alt er muligt.

- I sidste ende har den, der har givet alt og lavet færrest fejl, muligheden for at spille om titlen, siger Mathieu Grebille.

Semifinalen mellem Barcelona og Paris Saint-Germain spilles klokken 18.00 og kan ses på TV3 MAX.

Kiel - Veszprém

(Foto: R7043 firo Sportphoto/J?ºrgen © Verwendung weltweit)

I den anden semifinale er der også et par danske islæt på banen i form af Niklas Landin og Nikolaj Markussen, der spiller for henholdsvis Kiel og ungarske Veszprém.

To andre danskere må desværre se med derhjemmefra. Det gælder Kiels Magnus Landin, der er ude på grund af covid-19 samt Veszpréms Rasmus Lauge, der både misser Champions League-afgørelsen og VM til januar. Han blev – igen igen fristes man til at sige – knæskadet i starten af december. Det er derfor kun Landin-brødrene, som af de fire skal til VM.

Det er fjerde gang, at de to hold mødes i en Champions League-semifinale, hvor det to af gangene har været Veszprém, der har været bedst. Ungarerne har i deres fire tidligere finaler aldrig vundet, mens Kiel i syv finaler har vundet trofæet tre gange.

Anfører Niklas Landin ser frem til semifinalen mod Veszprém og håber på to gode dage i Köln.

- Vi er klar til Köln. Vi har kun dette ene punkt på vores to-do-liste nu, siger Niklas Landin til EHF’s hjemmeside.

- Vi vil angribe to gange på to dage, selvom vi ved, at vi i år ikke er favoritter. Men når man ser på de sidste udgaver, har favoritten ikke vundet, så konstellationen kan være en fordel for os.

Semifinalen mellem Kiel og Veszprém spilles klokken 20.30 og kan ses på TV3 MAX.

Bronzekampen spilles tirsdag klokken 18.00, mens finalen spilles 20.30. Begge kampe kan ses i tv på DR2.