Christian Dalmose får landstrænerjob

Christian Dalmose kommer til at møde Danmark ved VM i december.

Christian Dalmose bliver assistenttræner for det ungarske landshold, der er i pulje med Danmark ved VM i december. (Foto: DR © DR Sporten)

I foråret blev Christian Dalmose cheftræner i ungarske Siófok, og det har han åbenbart gjort så godt, at det ungarske håndboldforbund har fået øjnene op for danskeren.

Dalmose har nemlig skrevet under på en kontrakt som assisterende landstræner for det ungarske kvindelandshold frem mod og under VM i Danmark, hvor de to nationer mødes i den indledende pulje.

- Jeg har altid godt kunne tænke mig at komme ind omkring et landshold og Ungarn har et spændende landshold, så det er en god mulighed for mig. Og det at VM bliver spillet i Danmark, gør det jo ikke mindre interessant, siger Dalmose til DR Sporten.

Ved siden af sit job som klubtræner i Siófok skal Christian Dalmose frem mod VM-slutrunden være en del af Ugarns i oktober og november.

- Vi har endnu ikke lagt en helt konkret plan, men vi har talt om, at jeg skal se nogle kampe, holde taktikmøder, tage hånd om et par træninger og se modstanderne an.

Drømmer om mere ansvar

Christian Dalmose får som nævnt en rolle, der bedst kan beskrives som assisterende landstræner – men selvom han endnu har sin første træningssamling i udsigt, så drømmer han om mere ansvar.

- Alle trænere har vel en drøm om at blive landstræner. Det har jeg i hvert fald. Det er ikke nogen hemmelighed. Men for lige nu handler det om at løse den opgave, der ligger venter, og det er at hjælpe det ungarske landshold frem til succes ved VM i Danmark. Det er jeg stolt af, at de kan bruge mig til.

VM i Danmark begynder i starten af september, og Ungarn er i gruppe med Danmark, Montenegro, Japan, Tunesien og Serbien.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter