Da hele hallen hyldede Lasse Svan, ville han bare gerne sige tak til de danske fans

Lasse Svan spillede sin sidste landskamp for Danmark, der vandt 30-20 over Polen

Lasse Svan spillede torsdag aften sin 246. og sidste landskamp for Danmark. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Når Lasse Svan om mange år med stolthed i stemmen kan fortælle sine børnebørn om en glorværdig karriere på landsholdsfløjen, kan han næppe huske resultatet af kampen mod Polen skærtorsdag i 2022.

Danmark vandt 30-20, men netop cifrene på måltavlen virkede ikke til at være det vigtigste. Hverken for Lasse Svan eller de 11.000 tilskuere, der var på plads i Royal Arena.

For testkampen satte punktum for næsten 19 år på det danske landshold for fløjspilleren.

- Det var virkelig, virkelig fedt og meget overvældende. Foran en fuldstændig pakket hal fik jeg en fantastisk afsked, og det var så stort at få lov til at opleve den her aften, siger Lasse Svan til DR Sporten.

Lasse Svan fik selskab af sine børn på halgulvet. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Han fik aftenens største bifald allerede inden kampstart, da de danske spillere blev præsenteret og løb på banen.

Svan startede som så ofte i løbet af de seneste 19 år på højrefløjen, og efter fem minutter fik han bolden.

Allerede ved de to skridt frem mod afsættet kunne man høre tilskuerne skrue op for både volumen og forventningens glæde. Lasse Svan brændte, ligesom han også gjorde det et par minutter senere. Først på tredje forsøg scorede han, inden han tilbragte mere end en halvleg på bænken.

- Jeg tænkte nok ikke så meget på håndbold, som jeg ville have gjort til en hvilken som helst anden landskamp. Men jeg havde lovet mig selv, at jeg skulle huske at nyde det og suge alt til mig. Det gjorde jeg virkelig, siger Lasse Svan.

Banens bedste

Til sommer slutter Svan sin aktive karriere, men inden da følger de sidste måneder i den tyske storklub Flensburg Handewitt.

Skærtorsdag satte endegyldigt punktum for tiden på landsholdet, hvor han sammen med resten af holdet har vundet det hele. EM, VM, OL. Og uden de danske fans, der hyldede ham i Royal Arena, ville det aldrig være sket, mener hovedpersonen.

- Det var forrygende at få lov til at sige tak til alle de danske fans, der har været med til at give mig så mange store og fantastiske oplevelser igennem de sidste mange år.

- Der skal lyde en så stor tak fra mig, for det er få forundt at få så flot en afsked. Jeg kan næsten ikke være i mig selv, siger Lasse Svan.

Landstræner Nikolaj Jacobsen og resten af det danske landshold hyldede Svan under en timeout kort før tid. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Med tre minutter tilbage af testkampen mod Polen trykkede den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, på timeout-knappen.

Dommerne trådte til side sammen med det polske landshold, og de danske spillere slog halvcirkel.

Alle på nær Lasse Svan, der modtog stående klapsalver fra 11.000 tilskuere.

- Jeg tænkte nok, at der ville komme et eller andet. Men alligevel ramte det mig.

Svan kunne ikke holde tårerne tilbage, men de blev hurtigt afløst af et smil og to arme strakt mod halloftet. For Danmark fik straffekast med ni sekunder tilbage af kampen. Lasse Svan scorede sikkert, og efter kampen blev han hyldet som den bedste dansker.

Han scorede to mål på seks afslutninger.

- Det er den mest ufortjente titel som kampens bedste spiller til dato. Men jeg anerkender selvfølgelig symbolikken, så jeg er utroligt glad for den, siger han.

I næsten 19 år på landsholdet var Lasse Svan med til at vinde det hele på det danske landshold.

Skærtorsdag 2022 satte han punktum for en glorværdig karriere i rødt og hvidt med en sejr i en testkamp mod Polen.

De danske fans sagde tak til Svan. Og taknemmeligheden var gengældt.