Danmark må nøjes med uafgjort mod Tyskland

Håndboldherrerne forpassede chancen for at overtage førstepladsen i VM's gruppe D efter 30-30 mod Tyskland.

VM Qatar 2015 mod Tyskland (© Scanpix)

Det var et drama af de helt store, da de danske håndboldherrer ramlede sammen med Tyskland i det indledende gruppespil ved VM i Qatar.

Dramaet blev først afgjort i de sidste sekunder, og det hele endte uafgjort 30-30 i et seværdigt og intenst opgør mellem de to nabolande.

Med resultatet fører Tyskland gruppe D med fem point, mens Danmark og Polen har fire point.

Tyskerne havde valgt at mandsopdække Mikkel Hansen det meste af tiden, men denne gang havde danskerne fundet gode modtræk over for den taktik.

Med gode screeninger af en hårdt kæmpende René Toft Hansen kom Mikkel Hansen fri til skud alligevel. Det så simpelt ud, men det virkede.

Forkert dom

Der var tænding på hos begge mandskaber, og det betød blandt andet to udvisninger til René Toft, som derfor måtte tage en pause på bænken, så stregspilleren ikke kom i fare for et tidligt rødt kort.

I slutningen af første halvleg blev Tyskland tilkendt en scoring, som aldrig burde være godkendt, da en tysker skød genvej i det danske målfelt efter en Landin-redning.

Danskerne skældte ud på dommerne, men de ændrede ikke på scoringen af Uwe Gensheimer til tysk føring på 14-13.

Danmark kom dog tilbage. I nærmest rent raseri drønede Mikkel Hansen direkte op i den anden ende af banen og kanonerede bolden i mål til 14-14.

Den slags ville man ønske lidt mere af - også uden at Paris Handball-stjernen skal helt op i det røde felt.

Det virker som om, at Mikkel Hansen holder en lille smule igen, når han egentlig godt kunne skyde på mål. Til gengæld stod han for flere glimrende frispilninger til holdkammeraterne.

Velspillende tysk målvogter

Mikkel Hansen skød mere på mål i anden halvleg, og han nåede op på seks scoringer - de fleste meget langt udefra.

I starten af anden halvleg havde tyskerne skiftet Silvio Heinewetter ind på mål, og det voldte danskerne store problemer.

Det hjalp heller ikke, at Niklas Landin havde en af sine mindre dominerende dage i det danske mål, men reserven Jannick Green kom ind og stod flot i anden halvleg.

Der var god opbakning til de danske spillere i Qatar. (© Scanpix)

Desuden var Mads Christiansen en fornøjelse at følge i både forsvar og angreb. Det er ikke mange år siden, at han stod med skælvende ben til en slutrunde. Det gør han ikke mere.

Højrebacken hamrede seks mål ind i kampen, og det var medvirkende til, at Danmark kunne komme tilbage i kampen.

Sluttede uden vinder

Tyskland var foran med 24-21 og 27-24 med 10 minutter tilbage, men det var ikke nok til at tage sejren.

Den gode danske bredde var vigtig, da Bo Spellerberg, Casper Ulrich Mortensen og Hans Lindberg kom ind og scorede. Det skaffede Danmark en udligning til 28-28 med fem minutter tilbage.

Og senere endte det hele 30-30, da tyskerne fik lov at løbe tiden ud med bolden i et meget langt angreb, hvor det danske forsvar stod godt.

Danmark skal torsdag møde Rusland, mens Polen venter i den sidste gruppekamp på lørdag.

/ritzau/