Dansk glæde: IHF dropper de nye regler forud for VM

Der bliver ikke hevet et blåt kort op ad lommen ved kvindernes VM til december

Dansk Håndbold Forbund er tilfredse med, at det internationale håndboldforbund har valgt at udsætte de nye regler. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Syv markspillere og blåt kort. Det var to af de i alt fire regelændringer det internationale håndboldforbund, IHF, ville have haft indført til VM i kvindehåndbold i Herning til december. Og specielt reglen om den ekstra markspiller var den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen i mod.

- Jeg bryder mig ikke om det - på et personligt plan. Jeg synes, det begyndte at udvikle sig på et skråplan, hvor jeg ikke tror, at det var meningen, at det skulle hen, sagde Klavs Bruun til DR Sporten tilbage i oktober omkring den nye regel med muligheden for en ekstra markspiller.

Men nu kan landstræneren godt slappe af, for der kommer ikke nogen nye regler til VM i Herning. Det oplyser Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen, til DR Sporten.

- Man (IHF, red.) har spurgt landene, og så er der lande, som er kommet tilbage med negative svar, og derfor bliver reglerne ikke taget i anvendelse til VM.

- Vi er generelt tilfredse med at man vælger ikke at indføre regelsættet på nuværende tidspunkt. Vi synes, at dét at komme med det på så sent et tidspunkt op mod et mesterskab - det er ikke en fair måde at gøre det på over for holdende.

DHF var til en IHF-kongres i weekenden, hvor de fire regelændringer var på dagsordenen. Og her fik de forskellige forbund muligheden for at stemme ja eller nej til de forskellige regler. DHF stemte nej til reglen om den ekstra markspiller, mens de tre andre forslag fik et ja med på vejen, og det er i overensstemmelse med både landstræner og sportschef, fortæller formanden.

- I den her sammenhæng er det sportschefen og landstræneren, som udfærdiger dokumenterne og får dem sendt ned, så vi er helt på linje.

Reglerne, som du kan læse mere om her, bliver som udgangspunkt taget i brug til OL i Rio i 2016.

Ingen afklaring om "købelandshold"

Udover diskussionen om de nye regler, havde DHF også med til kongressen, at de ville have lavet reglerne omkring "købelandshold" om, som man så det under herrernes VM i Qatar. Her stillede værtsnationen op med hele 11 spillere med en anden nationalitet end qatarsk.

Det kunne de, fordi reglerne lige nu er, at man bare skal have haft en landsholdspause på tre år, så kan man stille op for et andet land. Men de regler vil det Europæiske Håndboldforbund (EHF) have lavet om.

- Vores forslag gik ud på, at hvis man først har deltaget på et landshold, så er det dét. Så man skal ikke kunne købe sig til et landshold, fortæller Per Bertelsen.

Men forslaget blev ikke taget op på kongressen, så der er ikke noget nyt i den sag.