DHF: En markant straf til Prokov

Det er en markant straf, som Gunnar Prokop har fået af det europæiske håndboldforbund. Sådan lyder vurderingen fra Dansk Håndbold Forbund.

Morten Stig Christensen er tilfreds med EHFs dom til Gunnar Prokop. (Foto: Simon Bohr © Scanpix)

Det er en markant straf, som Gunnar Prokop har fået af det europæiske håndboldforbund (EHF). Sådan lyder vurderingen fra Dansk Håndbold Forbund (DHF).

- I DHF synes vi, det er fremragende, at det europæiske håndboldforbund har taget så hurtig affære og har udstukket en dom, der er til at tage at føle på. Det er meget vigtigt for sportens omdømme, siger DHF-direktør Morten Stig Christensen til DR Sporten.

Østrigeren Gunnar Prokop har fået tre års karantæne fra al international håndbold, efter han i sidste uge løb ind på banen og stoppede et måske afgørende kontraangreb i slutsekunderne af Champions League-kampen mellem Hypo Niederösterreich og franske Metz.

Foruden en bøde på cirka 335.000 kroner har EHF bestemt, at Gunnar Prokop i resten af sin levetid ikke kan bestride nogen funktion eller tillidshverv i EHF-regi.

Hypo Niederösterreich har også fået en bøde, den lyder på 223.000 kroner, men det undrer Morten Stig Christensen, at klubben kun har fået fratrukket et point for trænerens udåd i stedet for at blive taberdømt.

- Jeg ved ikke, hvorfor de ikke bliver taberdømt. Personligt er jeg af den opfattelse, at EHF burde have taget skridtet fuldt ud og have sagt, at den kamp har Hypo simpelthen tabt, siger Morten Stig Christensen.

FacebookTwitter