DHF-formand vil ikke kaldes pamper

En betalt tur for DHF-bestyrelsen til Qatar fik medierne til at flyde med beskyldninger om pamperi, men det mener formanden ikke, det er.

DHF-formand, Per Bertelsen, fortryder ikke turen med bestyrelsen til Qatar (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Det var ikke kun selve VM-slutrunden i håndbold i Qatar, der blev udsat for kritik. Også formanden for Dansk Håndboldforbund Per Bertelsen og resten af forbundets bestyrelse kom i modvind, fordi de tog fem dage til Qatar på forbundets regning i en tid, hvor der er mangel på penge i kassen.

- Der er jo ingen af journalisterne eller medierne, der ved, hvad det har kostet os at komme af sted. Det er sådan, at i Dansk Håndboldforbund der har vi en tur hvert år med bestyrelsen sammen med vores sponsorer. Det gjorde vi også i år.

- Vi kunne også have taget med kvindelandsholdet til Debrecen i Ungarn. Og det var også en mulighed. Men for os er det vigtigt, at vi får et godt forhold til vores sponsorer. Vi havde omkring 100 sponsorer med til Qatar, siger Per Berthelsen.

Pamperi

Bertelsen indrømmer, at det havde været billigere at tage til Debrecen under kvindernes EM-slutrunde, men han mener, de fik mere ud af at tage til Qatar.

-  Der var ikke ret mange sponsorer med til Debrecen. Der var kun 20-25 sponsorer med. Mens vi havde 100 med til Qatar. Vi kunne godt have sparet nogle penge der. Det vil jeg ikke benægte. Men jeg tror, at pengene er givet godt ud.

Dan Philipsen, håndbold-redaktør på TV2 Sport, var ude at kalde det for pamperi, at bestyrelsen på trods af dårlig økonomi tog til Qatar

- Jeg har det rigtig dårligt med det, for jeg ser ikke mig selv som en pamper. Og jeg ser heller ikke bestyrelsen som pampere. At de skal hænges ud som pampere, uden at der er belæg for at sige det, det har jeg det rigtig dårligt med.

- Jeg fortryder ikke turen, hvorfor skulle jeg det? Det er jo en demokratisk proces, vi tog det jo op og talte om, hvad er det vi vil, og hvor er det, vi bedst kan gøre gavn omkring vores sponsorer. Jeg fortryder den måde, at vi er blevet hængt ud på. Det har jeg det rigtig skidt med, slutter Per Berthelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk