Flyvende vestjyder banker rumænere med 23 mål

Der var håndboldmæssige lussinger i luften, da Team Esbjerg storsejrede i EHF Cuppens gruppespil hjemme.

Esbjergs Estavana Polman lavede fem mål før pausen. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg uddelte en god gammeldags øretæve til sidste sæsons bronzevindere fra den rumænske liga, Magura Cisnadie, da de to hold tørnede sammen i første runde af EHF Cuppens gruppespil.

Hele 41-18 sluttede kampen i hjemmeholdets favør efter 21-8 ved pausen.

Dermed fik Jesper Jensens tropper en perfekt indledning på gruppen, der også tæller norske Storhamar og tyske Bietigheim.

Vestjyderne var totaldominerende fra starten, og de rumænske forsvarsspillere anede ikke deres levende råd.

Boldene fes om ørerne på gæsternes målvogter, og Esbjerg viste en træfsikkerhed, der er sjældent set på den europæiske scene.

På 28 afslutninger før pausen endte de 21 af dem i nettet. Det gav en scoringsprocent på vanvittige 75. Til sammenligning lå Magura Cisnadies på 42 procent.

Scoringsprocent på 75

Den hollandske stjerne Estavana Polman bød ind med fem mål på fem forsøg i de første 30 minutter.

Man kunne tro, at den store føring gav anledning til at lette foden fra gaspedalen efter pausen og begrænse ydmygelsen, men det blev ikke tilfældet.

Selv om der var rigeligt med overskud til at spare profilerne, tromlede vestjyderne ugæstfrit videre hen over rumænerne.

Scoringsprocenten blev utroligt nok holdt på hele 75, og den syngende håndboldlussing endte til sidst med en forskel på hele 23 scoringer på måltavlen.

/ritzau/

Facebook
Twitter