Team Esbjerg jagter første europæiske titel nogensinde: 'Vi skal sparke røv'

Det danske håndboldhold er fyldt med selvtillid før EHF Cup-finalen mod ungarske Siófok.

Team Esbjerg har gang i lidt af en sæson. Onsdag spillede man sig i DM-finalen, og i dag kan de esbjergensiske håndboldkvinder tage et stort skridt mod at vinde EHF Cuppen.

I den første af to finaler i den europæiske klubturnering tager Team Esbjerg imod ungarske Siófok hjemme i Blue Water Dokken. Hvis det danske hold i sidste ende står som sejrherre, så vil det være første gang nogensinde, klubben vinder et internationalt trofæ.

Derfor glæder spillerne sig til opgøret søndag.

- Det er en stor kamp. Vi har trænet hårdt hele året, og at stå en i finale er det, vi har kæmpet for, siger Esbjergs hollandske venstreback, Estavana Polman, til DR Sporten.

- Det ville være rigtig, rigtig stort med den første europæiske titel. Så lad os vinde den. De er rigtige gode, men vi har en god chance. Vi spillede rigtig godt i sidste kamp, så vi skal bare sparke røv.

Flot vestjysk stime

Vejen til EHF Cup- og DM-finalen er høj grad blevet brolagt af et 2019, hvor det kun er blevet til et nederlag og en uafgjort i 30 kampe. Derfor er troen på egne evner også helt i top i Esbjerg.

- Vi har masser af selvtillid. Vi har en god følelse, vi stoler på hinanden, og når vi er stærke sammen, så har vi intet at tabe, siger Polman.

Ifølge Team Esbjergs træner så skyldes en stor del af succesen det stærke sammenhold, der er blevet skabt i truppen.

- Det er selvfølgelig åbenlyst, at vi har nogle individualister, som kan vinde kampe for os, men det er meget forskelligt, hvem det er, der vinder dem for os. Pigerne har det godt sammen og hjælper hinanden rigtig meget både på og uden for banen, siger Jesper Jensen.

- Jeg oplever en følelse af, at vi ved, hvad vi vil. Så i perioder hvor det ikke lige kører, så har vi ikke lige en tendens til, det smuldrer. Vi holder i stedet fast i sporet, og så er de andre knækket på et eller andet tidspunkt.

Der er en stærk modstand i vente

Men trods en flot stime og et mandskab sprængfyldt med selvtillid, så er der også respekt i Esbjerg for det ungarske hold, der står mellem dem og EHF Cup-titlen.

- Siofok er et hold fyldt med store individualister ud over det sædvanlige. Så vi håber selvfølgelig, at vores hold og kollektiv kan stå imod det, lyder det fra Jesper Jensen, der dog har en idé om, hvordan de mange profiler skal stækkes.

- De har den del østeuropæiske spillere, og de har en tendens til pege lidt fingre, hvis det ikke lige kører. Så hvis vi kan stresse dem meget og få lagt noget fysik i kampen, så er det til vores fordel. Vi har masser af energi og fyldte batterier. Så kan vi få en hård og stresset kamp, så tror jeg på, at vi kan lave et godt resultat på hjemmebane.

Det er første gang siden 2015, at der er et dansk hold i EHF Cup-final. Her vandt Team Tvis Holstebro over russiske Rostov-Don. Det er i alt lykkedes ni gange for et dansk kvindehold at vinde EHF Cuppen.

Du kan følge med i den første EHF Cup-finale mellem Team Esbjerg og Siófok fra klokken 14.45 på DR1.

Facebook
Twitter