Danske spillere har nærstuderet smerteligt nederlag på video

De danske spillere har været igennem flere visninger af sidste års kvartfinalenederlag til Spanien ved VM - men med optimismen i behold.

Viran Morros lægger en trøstende arm om Hans Lindberg efter nederlaget i 2015. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Når de danske håndboldherrer dukker op til en slutrunde, så er en kamp mod Spanien efterhånden blevet en fast del af programmet.

Ved de seneste syv slutrunder er de to mandskaber løbet ind i hinanden, og selvom de friskeste minder er ret så smertelige, så fører Danmark faktisk 5-2 i det regnskab.

Syv slutrunder - syv spanske møder

Kvartfinale ved VM i Qatar 2015

Danmark 24-25 Spanien

Mellemrund ved EM i Danmark 2014

Danmark 31-28 Spanien

Finale ved VM i Spanien 2013

Danmark 19-35 Spanien

Semifinale ved EM i Serbien 2012

Danmark 25-24 Spanien

Gruppespil ved OL i London 2012

Danmark 24-23 Spanien

Semifinale ved VM i Sverige 2011

Danmark 28-24 Spanien

Placeringskamp ved EM i Østrig 2010

Danmark 34-27 Spanien

Det med de friske minder handler selvfølgelig om nederlaget i VM-kvartfinalen sidste år, hvor Joan Canellas afgjorde kampen tre sekunder før tid. Og selvfølgelig ydmygelsen i VM-finalen i 2013, der sluttede med en afklapsning på 35-19 i spansk favør.

Ikke at det betyder, at danskerne helst var fri for endnu et møde med de store herrer fra den Iberiske Halvø. I hvert fald ikke Hans Lindberg

- Det er det ikke. Det er et stærkt hold, og vi har haft nogle drabelige kampe med dem, der ikke sammen med holdkammeraterne er blevet tvunget til at gense de smertelige sekunder fra sidste års nederlag igen og igen.

- Vi har set det på video, og det der står klarest er, at Canellas afgør kampen få sekunder før tid. Men det var en meget tæt kamp, der bølgede frem og tilbage, og vi var også foran i løbet af anden halvleg. Det er to hold, der står godt over for hinanden, både i forsvaret og angrebet – hvis vi lige trækker den der finale fra, hvor vi tabte med 16, siger Hans Lindberg med et skævt smil.

Heller ikke Henrik Toft Hansen har lagt kampen mod Spanien bag sig, men han mener, at Danmark kan bruge nederlaget konstruktivt til at sørge for et andet udfald denne gang.

Og så glemmer vi, hvordan det gik til sidst.

Henrik Toft Hansen

- Vi har analyseret kampen, og der er noget vi kan bruge, for det er stort set det samme hold vi skal møde. Og så glemmer vi, hvordan det gik til sidst, siger den store forsvarsspiller.

Kampen går i gang klokken 20.30, og du kan følge den i Liga på P3 og dr.dk/sporten.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve