Den ’spanske syge’: Dansk bænk ramt af afbud

Håndboldlandsholdet må undvære assistenttræner Tomas Svensson til aftenens kamp mod Spanien. Svenskeren er syg.

Tomas Svensson, der her taler med Niklas Landin under en dansk time out, er blevet syg og må melde afbud til aftenens kamp mod Spanien. (Foto: JACQUES DEMARTHON © Scanpix)

Først var det landstræner Gudmundur Gudmundsson, der blev ramt af feber og var tvivlsom til søndagens opgør mod Spanien. Siden blev også assistenttræner Tomas Svensson ramt og røg på listen over tvivlsomme.

Siden blev de to så klarmeldt, og den ’spanske syge’ syntes afværget. Men det viser sig nu at have været en forhastet melding.

I det mindste for assistenttræner Tomas Svenssons vedkommende, for svenskeren har fået et tilbagefald og har tidlig søndag aften måttet melde afbud til kampen mod Spanien.

Værst for Landin

Mens afbuddet naturligvis er en svækkelse af trænerstaben og dermed det danske landshold generelt, kommer Svensson sygemelding dog især til at gå ud over målmand Niklas Landin.

Svensson er nemlig også målmandstræner og står for at varme de danske målmænd op inden kamp, samt give dem råd undervejs.

Målmandstræner Svensson bliver ikke erstattet på den danske bænk, men talentchef Claus Hansen har fået lov af EHF til at sidde på tilskuerpladserne lige bag bænken.

Kampen mod Spanien begynder kl. 20.30 og kan ses i fjernsynet på TV 2. Den kan også høres i radioen på P3 eller følges i livetekst på dr.dk/sporten.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve