Ekspert: Overraskende fravalg af Øris

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen havde selv foretrukket Øris frem for Balling.

Nikolaj Øris' evne til både at angribe og dække op gav ham et lille forspring hos DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen. (Foto: JACQUES DEMARTHON © Scanpix)

Kun to dage før afrejse til EM i Polen fik Nikolaj Øris den kedelig besked, at han som den eneste i landsholdstruppen skal blive hjemme.

Højrebacken fra BSV er valgt fra, mens Gudmundur Gudmundsson har gjort plads til Peter Balling på samme position.

- Jeg synes, det er lidt overraskende i forhold til at Øris dækker ganske glimrende op, så man kunne have brugt ham i begge ender. Nu har vi Peter Balling, der meget gerne skal løbe ud – og så skal man have en forsvars/angrebs-udskiftning, vurderer DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

- Gudmunder Gudmundsson må have vurderet, at Peter Balling rent offensivt lige er et niveau eller to over Nikolaj Øris. Ellers forstår jeg ikke valget.

Lars Krogh Jeppesen spår ikke Balling den største rolle under EM, men anerkender Tvis-backens kvaliteter.

- Nu får man en spiller der er noget mere eksplosiv end for eksempel Nikolaj Øris.

Damgaards klarmelding er bedste nyhed

Alt i alt flytter fravalget af Øris dog ikke det store for den danske trup. Det kan Michael Damgaards klarmelding til gengæld komme til. Venstrebacken kom til skade i søndagens sidste testkamp, men det forventes at han bliver klar til EM-kampene. Hvis ikke den første eller anden kamp, så måske den tredje eller fjerde.

- Det er rigtigt, rigtigt positivt. Michael Damgaard har virkelig spillet godt og har været den spiller, der har strålet mest.

- Kan vi få ham i spil, og kan man have både ham og Mikkel Hansen på banen samtidig, så har man to spillere der er utroligt skudfarlige og bevægelige. Det er gode nyheder for Danmark.

- Vi ved jo reelt ikke, om Damgaard er klar allerede på lørdag eller om han først er i stand til at spille i anden eller tredje kamp. Eller måske først i mellemrunden. Så vi tager af sted med 17 mand på torsdag, siger landstræneren i en pressemeddelelse. (Foto: CHARLY TRIBALLEAU © Scanpix)

Danmark spiller premierekamp i mod Rusland lørdag aften.