Eksperter: Norge kan glemme alt om omkamp

Norge har en sag, men eksperterne tror ikke på norsk medhold.

Tyskland var for hurtigt ude af startblokken, da sejren mod Norge skulle fejres, og det har fået et efterspil. (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)

Semifinalen mellem Norge og Tyskland var spændende til det sidste. Efter 60 minutters ordinær tid og to gange fem minutters forlænget spilletid var det de tyske udskiftningsspillere, der kunne løbe på banen til holdkammeraterne i vild jubel efter en sejr på 34-33.

Men de tyske udskiftere var lige lovlig hurtige til at begynde fejringen. For der manglede stadig tre sekunder af kampen, da Tyskland havde to målmænd på banen. Og bare et sekund før tid løb 13 ellevilde spillere rundt i vild glædesrus, og det må man som bekendt ikke.

Nordmændene har efterfølgende indgivet en klage til EHF, som behandles lørdag formiddag, men spørger man diverse eksperter, kan Norge godt glemme at få noget ud af den klage.

- Tidligere ved EM blev en lignende protest afvist. Det er ikke anledning til at spille en ny kamp, derfor er jeg 100% sikker på, at protesten bliver afvist, siger norsk TV3-ekspert Frode Kyvåg ifølge Aftenposten.

Klagen er på sin plads

Et nederlag i semifinalen efter to gange fem minutters forlænget spilletid er bittert nok i forvejen, og når det så sker med den uheldige afslutning, er det naturligt, at Norge står med en bitter følelse.

Især Larvik-træner Tor Odvar Moen var sur efter kampen, men han erkender også, at protesten næppe giver pote.

- Dommerfejl kan ikke give omkamp, men det kan sekretariatsfejl. Men vi er i et mesterskab. Da er det ikke tid til det. Det er finale søndag. Skal man spille omkamp i morgen? Eller finalen på mandag? Jeg ved ikke. Der er ikke tid til at straffe det, siger Moen ifølge VG om forseelsen.

Det samme siger den tidligere Aalborg-spiller og nuværende ekspert på norsk TV3 Kristian Kjelling.

- Jeg tror ikke, Norge havner i nogen ny semifinale. siger Kjelling ifølge VG.

Joachim Boldsen, som fungerer som ekspert for norsk TV3 med fokus på det danske hold, mener dog, at Norge gør det rigtige ved at klage.

- Et regelbrud er regelbrud. En spiller for meget på banen er et regelbrud. Jeg synes, det er helt rigtigt af Norge at protestere mod et regelbrud, siger danskeren ifølge VG.

Sagen får ikke en afgørelse i dag, men det forlyder, at Norge skal fremlægge deres argumenter i sagen til EHF kl. 9.00 lørdag morgen.

DR Sporten følger op på sagen, når der er noget nyt.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve