Enige eksperter revser Gudmundsson: Skuffende!

Gudmundur Gudmundsson kritiseres efter endnu en slutrundeskuffelse.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson kritiseres af flere eksperter, efter at Danmark missede medalje-kampene for anden slutrunde i træk. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det gik vildt godt for det danske håndboldlandshold. Lige indtil semifinalepladsen endegyldigt skulle sikres.

Så blev både Sverige og Tyskland for meget for Gudmundur Gudmundssons hold, og det får flere håndboldkommentatorer til at tvivle på landstrænerens evner.

Eksempelvis skriver Søren Paaske i BT:

- Hvad er der gået galt i de her to første slutrunder under islandske Gudmundsson? Jeg konstaterer, at landsholdet nu flere gange er faldet igennem i en grad, de ikke gjorde under Ulrik Wilbek - mod modstandere, de helt simpelt skal være i stand til at besejre, skriver håndboldkommentatoren på BT.

For et år siden blev Danmark nummer fem ved VM i Qatar. Ved EM i år kommer Danmark til at ende i samme lag – som nummer fem eller seks. Det er ”ligegyldige endestationer” ifølge TV 2 Sports håndboldredaktør, og derfor er landstrænerens kredit brugt op.

- Ikke forstået på den måde, at han skal ud. Der er dog ikke overtræk. Selvfølgelig skal den danske landstræner også på mandag hedde Gudmundur Gudmundsson. Vi syntes for fire dage siden, at han var en dygtig træner. Det er han stadig. Men nu har han i to slutrunder været træner for et af verdens bedste landshold og begge gange placeret det på ligegyldige endestationer uden for medaljeskamlen. Det er ganske enkelt ikke godt nok, skriver Dan Philipsen.

Udspillet

Også vores egen håndboldekspert her på DR Sporten, Lars Krogh Jeppesen, er noget skuffet over at Danmark igen skal spille om femte- og sjettepladsen i stedet for at spille om medaljer.

- Gudmundur Gudmundsson må for anden slutrunde i træk sande, at han skuffer stort både spille- og resultatmæssigt. Specielt angrebsmæssigt er det skuffende at se, at tempoet og spillet generelt aldrig ramte det nødvendige niveau, siger Lars Krogh Jeppesen.

Danmark var faktisk langt fra ”det nødvendige niveau”. Under overskriften ”Fiasko er det eneste ord der dækker” konstaterer Ekstra Bladets sportskommentator Jan Jensen:

- Vi fik aldrig sat os på den kamp. Taktisk blev vores ellers ikke uefne landstræner, Gudmundur Gudmundsson, sat skakmat af sin islandske kollega på den tyske bænk, Dagur Sigurdsson, kan man læse på Ekstra Bladets hjemmeside.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve