Fra haven til hallen: Toft-brødre nyder at dele tæsk ud

Herrelandsholdets brødrepar René og Henrik Toft Hansen kæmpede i barndommen mod hinanden. Nu nyder de at kæmpe sammen på håndboldbanen.

(Foto: Antonio Bronic © Scanpix)

De er klassens hårde drenge. Dem, man slår sig på. Dem, de andre ikke vil lege med.

René og Henrik Toft Hansen er grundstenene i den danske defensiv. En duo som modstanderne frygter, for de forstår at dele tæsk ud, når modstanderen forsøger at bore hul i den danske forsvars-mur.

Men det har ikke altid været sådan, at Toft-brødrene har kæmpet på samme hold. I barndommen stod de ofte over for hinanden i en kamp. Om det var fodbold, badminton, håndbold eller bare en regulær slåskamp, som de højintense dueller ofte udviklede sig til. For ingen af de to var gode til at håndtere et nederlag.

- Vi har tumlet rigtig meget, og det gik rigtig hårdt for sig. Ingen ville tabe. Der blev altid gået til stålet, og det var til sidste bloddråbe. Det er nok derfor, vi er nået så langt, for vi har begge det dér vinder-gen, og vi har dystet i alting. Der var altid et had-kærligheds-forhold, men når man ser tilbage på det, så er det jo med glæde. Det var nogle fede oplevelser, og at vi nu har dem på landsholdet er bare den fedeste følelse, fortæller René Toft, som er to år ældre end bror Henrik.

Kampene i haven har haft stor betydning

René og Henrik Toft er vokset op på en gård med masser af plads til udfoldelse, hvilket har været nødvendigt for René og Henrik Toft, der i dag begge måler omkring de to meter og vejer over 100 kilo.

Så det har gjort ondt, når det gik vildest for sig, men det har haft stor betydning for, hvor de to spillere er i dag, og hvordan de fungerer sammen på banen.

- Det har været med til at forme os. Vi har kæmpet hjemme i haven rigtig mange gange, da vi var mindre, og vi kender hinanden ud og ind. Så det betyder helt sikkert meget. Jeg ved altid, hvor han er, og hvad han gør. Vi har begge den dér intuitive følelse, og det betyder meget for vores spil, siger René Toft, der bakkes op af sin lillebror.

- Vi kender hinanden rigtig godt, og derfor ved vi, hvordan den anden vil reagere i tilspidsede situationer, og det gør det hele lidt lettere. Jeg har altid en idé om, hvad René gør, og det er en fordel for os, at vi kender hinanden så godt.

En drøm der er gået i opfyldelse

På landsholdet har René og Henrik Toft efterhånden haft en del år til at vænne sig til tanken om at spille sammen, som de trods alt også prøvede dengang hjemme i haven, hvor naboens sønner ofte kom på besøg til en fodboldkamp.

Alligevel er følelsen af at spille på landsholdet med sin bror stadig noget, der stadig fylder meget for de to stregspillere.

- Det er en fornøjelse hver gang, og det er utrolig stort at opleve at spille sammen med ham, hvor vi nu får lov til at dele nogle tæsk ud sammen. Det nyder jeg, siger 33-årige René Toft.

- Det gør det ekstra specielt. Det har altid været en drøm for os at spille på landsholdet sammen. Vi spiller jo samme position, så det har jo aldrig været givet, at vi kunne spille sammen, men det har vi fået lov til de sidste år, og jeg nyder hvert sekund, siger 31-årige Henrik Toft, der efter alle de år stadig ser op til sin storebror.

- Selvfølgelig gør jeg det. Det er imponerende, hvad han har opnået. Han har og vil altid være et forbillede for mig.

René og Henrik Toft får muligheden for at dele tæsk ud onsdag aften, når Makedonien er modstanderen i sidste gruppekamp i mellemrunden, hvor Danmark allerede inden kampen er sikret en plads i semifinalen.

Kampen mod Makedonien kan ses direkte på TV 2 eller høres i Liga på P3.

Facebook
Twitter