Golden League er vigtig – men de får ikke alt at vide

Nikolaj Jacobsen har tænkt sig at gemme nogle af de gode kort på hånden til EM-slutrunden af taktiske årsager.

Danmarks cheftræner Nikolaj Jacobsen ses her på håndboldherrenes pressemøde på hotel Scandic Regina i Herning, tirsdag den 2. januar 2018.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det handler altid om at vinde, er den klassiske kommentar fra alle sportsudøvere, men til det kommende Golden League i Frankrig er det altså ikke for enhver pris, at sejren kommer forrest.

Landstræner Nikolaj Jacobsen tænker nemlig længere frem mod EM-slutrunden og mener, at det kan være en fordel for Danmark, hvis man ikke viser alle kortene på hånden ved opvarmningsturneringen.

- Vi vil gerne have nogle ting på plads, men vi vil heller ikke forære Ungarn, Tjekkiet og Spanien det hele, inden vi går i gang. Der vil være noget forsvarsspil, som ikke vil blive vist til Golden League, siger Nikolaj Jacobsen.

Men selvom alt ikke bliver vist frem, så bliver kampene ved Golden League, der starter torsdag, alligevel vigtige på andre parametre end lige at vinde.

- Det der med sådan lige at få fundet hinanden igen og fundet frem til, at nu er det heller ikke bare træningskampe. Det er den her måned, der gælder, siger Henrik Møllgaard.

Og den danske forsvarsgeneral ved også, hvilket specifikt område, der ville være godt, hvis Danmark kunne blive bedre til i opvarmningsturneringen frem mod EM.

- Hvis vi kan få bragt den sidste fart og det dræberinstinkt ind i kontrafasen, så tror jeg, at der er rigtig mange hold, som, uanset hvad de gør, får rigtig svært ved at slå os, siger Henrik Møllgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk