Hacket håndboldstjerne kritiseret for 'timing': Svarer tilbage i nøgenbilledesagen

Den norske håndboldstjerne Nora Mørk havde ikke planlagt at få nøgenbilledesagen til at eskalere under herrernes EM.

Nora Mørks telefon blev hacket i efteråret og flere nøgenbilleder af hende blev stjålet og delt på internettet. (Foto: MARKO DJURICA © Scanpix)

Timingen har været ude af Nora Mørks hænder. Den norske håndboldstjerne, der i efteråret fik sin telefon hacket, hvorefter flere nøgenbilleder af hende blev delt på internettet, har ikke med vilje fået sagen til at blusse op igen midt under herrernes håndbold-EM.

Det fortæller 26-årige Mørk i en mail til det norske medie NTB ifølge nrk.no.

- Jeg beder pænt om forståelse for, at jeg ikke har kunnet kontrollere timingen. Jeg er derimod et offer for ledelsen i denne idræt, som ikke har handlet, skriver hun i mailen.

Hendes mail er en reaktion på, at de norske håndboldherrers anfører, Bjarte Myrhol, kritiserede hende for unødigt at få sagen til bluse op igen midt under EM.

Ærgerligt tidspunkt

Mørk fortalte tirsdag, at flere af de norske håndboldherrer skulle være kommet i besiddelse af nøgenbillederne af hende og delt dem med hinanden under håndboldturneringen Golden League i oktober.

Efterfølgende skulle hun have kontaktet det norske håndboldforbund via landstræneren på kvindelandsholdet og fortalt, at billederne var nået ind i herrernes omklædningsrum.

Forbundet reagerede dog ikke på Mørks oplysninger, og i forargelse over den manglende støtte fra håndboldens ledende figurer truede hun med at trække sig fra landsholdet samme dag, som herrerne skulle spille den sidste og afgørende gruppekamp ved EM mod Østrig.

- Vi er vågnet op til en vældig trist personalesag. En samlet herrelandsholdstrup synes, det er ærgerligt, at det er kommet ud på det her tidspunkt, og ikke mindst måden, det er kommet frem på, sagde herrernes anfører, Bjarte Myrhol, der med det samme havde ringet til Mørk.

Bjarte Myrhol hiver i en østrigsl modspiller. (Foto: VALDRIN XHEMAJ © Scanpix)

- Jeg forklarede hende, at jeg ikke var glad for tidspunktet, det kom ud på. Det sker på en kampdag, som er vind eller forsvind for os.

Forbundet afviser Mørks udlægning

I sin mail til NTB understreger Mørk altså, at hun ikke har kunnet styre tidspunktet for, at sagen skulle eskalere. Hun beder i stedet om forståelse for sin situation.

- Du er nøgen og sårbar resten af dit liv. Du får aldrig at vide, hvem der ser eller har set dig. Du føler dig presset hver dag, hver aften, hver nat. Opladningen til mine håndboldkampe og min hverdag generelt er præget af de mest smertefulde tanker, skriver Mørk.

Hun mener, at det norske håndboldforbund burde have håndteret sagen anderledes. I stedet for at holde hånden over herrerne burde forbundets ledende figurer med det samme have givet spillerne en reprimande og kommet med en offentlig undskyldning til Mørk.

Det norske håndboldforbund har indtil videre afvist Mørks forklaring af forløbet. De mener ikke, at de klart fik at vide, at håndboldherrerne allerede i oktober havde fået og delt nøgenbillederne af Mørk.

- Det, vi har fået oplysninger om, er, at nogen af spillerne skulle have fået billederne på deres telefoner. Vi ved ikke noget præcist om, hvad de så gjorde med billederne, bortset fra at vi fik bekræftet, at spillerne havde slettet billederne, har præsidenten i det norske håndboldforbund, Kåre Geir Lio, udtalt til avisen VG.

Nora Mørk er en af stjernerne på det norske landshold. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Føler sig hængt ud

I flere norske aviser har der været skrevet om decideret sexchikane af Mørk fra de norske håndboldherrer, som skulle have delt billederne af hende.

Men den udlægning kan herrerne slet ikke genkende, og de føler sig hængt ud af pressen.

- Nogen fik tilsendt billederne, og så har de ikke tænkt sig om, men vist dem til andre. Siden fortalte vi selv Nora, at vi havde fået tilsendt billederne af hende, og så bad hun os slette dem. Det gjorde vi så.

- Siden har vi støttet hende, som hun fortjener, siger landsholdsspiller Christian O’sullivan til norsk TV 2 og bliver suppleret af landholdskollegaen Espen Lie Hansen:

- Det passer ikke, at vi har delt billederne. Det er helt forkert. Og det er hårdt at få smidt sexchikanekortet i ansigtet.

Til trods for den verserende sag lykkedes det Norge at slå Østrig og spille sig videre til mellemrunden ved EM.

Facebook
Twitter