Jacobsen roser sin offensive dirigent: Lauge er tæt på komplet

Playmakeren Rasmus Lauge blev kampens spiller i håndboldherrernes sejr over Ungarn.

(Foto: GEORGI LICOVSKI © Scanpix)

Med syv mål på otte forsøg og en stribe fine frispilninger oveni kom det ikke som den store overraskelse, at Rasmus Lauge blev kåret til kampens spiller i håndboldherrernes sejr over Ungarn.

Den danske playmaker, der til dagligt spiller i Bundesligaklubben Flensburg-Handewitt, spillede en sublim kamp og tog mere ansvar i den danske offensiv, end man han set ham gøre ved tidligere slutrunder.

- Han kommer virkelig ind og får sat dirigentstokken. Han er meget vigtig. Han ligger og spiller på det her niveau meget tit i Bundesligaen, og det skal han også, hvis vi skal nå langt i turneringen, siger landstræner Nikolaj Jakobsen om Lauge.

Tæt på komplet

Ved flere lejligheder gik Lauge helt tæt på den forsvarsspiller, der var direkte over for ham, og krøllede bolden rundt om ham og videre i nettet.

- Han er god til mandmand-spillet, han er god til at skyde. Rasmus er tæt på at være en komplet håndboldspiller, hvor han defensivt har taget nogle store skridt de sidste par år.

Danmark vandt kampen mod Ungarn med 32-25. Næste modstander ved EM er Tjekkiet, som håndboldherrerne står over for mandag aften. Kampen spilles 20.30 og kan følges i tekst på dr.dk, høres i LIGA på P3 eller ses i fjernsynet på TV 2.