Krogh om OL-lodtrækning: Det bliver svært

Danmark er havnet i gruppe med Norge, Kroatien og Bahrain til OL-kvalifikationen.

(Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)

De danske håndboldherrers vej til OL er ikke den nemmeste. I kvalifikationen til OL er Danmark kommet i gruppe med Norge, Kroatien og Bahrain.

Og mens Bahrain ikke bør give problemer forholder det sig helt anderledes med Kroatien og Norge. De to mandskaber spillede søndag bronzekamp, og det blev med kroatisk sejr.

- Vi går jo alle sammen og regner med, at Danmark skal med til OL. Men det her er altså en rigtig, rigtig svær gruppe, siger DR’s håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

- Det er et kroatisk mandskab, der vinder bronze ved EM over Norge. Og vi har set, at begge hold har et rigtig godt niveau. Så det er hold, man skal spille rigtig godt for at slå.

Hjemmebane kan få betydning

Dansk håndboldforbund, DHF, har ytret ønske om at få kvalifikationen til at blive spillet i Danmark. Men det er endnu uvist, om det ønske bliver opfyldt, og det kan få stor betydning for chancerne for at spille sig til OL.

- Vi ved jo ikke endnu, hvor kvalifikationskampene skal spilles. Det er klart, at hvis den ender i Kroatien eller Norge, vil det lægge endnu mere tryk på det danske hold.

- Men det er kampe, som vi under normale omstændigheder vil være favoritter til at vinde. Men det er ikke nogen walk over – der skal virkelig præsteres, for at Danmark skal kvalificere sig, siger Lars Krogh Jeppesen.

OL-kvalifikationskampene spilles den 8.-10. april. Det er de to bedste nationer i gruppen, der kommer til OL.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve